Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Róma - Művészeti kalauz

Róma - Művészeti kalauz - Brigitte Hintzen, Bohlen ,  Jürgen Sorges - Régikönyvek
(1 vélemény)

A kulturális városlátogatásokhoz, a művészeti látnivalók felfedezéséhez - illetve a már korábban látottak felidézéséhez és részletesebb megismeréséhez - nyújt kitűnő segítséget most induló új sorozatunk, a MŰVÉSZETI KALAUZ, melynek harmadik kötete Róma. Róma - a világ köldöke, az Örök Város, a nyugati kereszténység központja; ezek és hasonló állandó jelzők próbálják régóta megragadni az olasz főváros sajátos karakterét. Háromezer eseménydús év rajzolta ki ennek a figyelemre méltó városnak a profilját, s olyan történelmi szintézist eredményezett, melyet másutt a világon föl nem lelhetünk... A múlt és a jelen, a pogány és a keresztény, a művészet és a mindennapi élet - itt mindez szétbogozhatatlanul összeolvad. ... a város delejes vonzereje oly erős, hogy sokan, akik csak rövidke látogatást terveztek Rómába, sokáig, hónapokig vagy évekig ott ragadtak. Ez a könyv most a tájékozódást elősegítő gyakorlati tanácsok mellett mélyebb betekintést nyújt Róma és Vatikánváros művészettörténetébe.

Kiadó:
Vince Kiadó
Kiadás éve:
2013
ISBN:
9789633030530
Terjedelem:
626 oldal
Kategória:

Az Ön véleménye

Vélemények a könyvről

  • 2019.03.05. 15:50

    Római látogatás előtt vettem meg a könyv régebbi kiadását, és nagyon hasznosnak találtam. Amellett, hogy tele van szép képekkel, rengeteg hasznos információt tartalmaz művészeti szempontból az út megtervezéséhez. Különösen tetszett, hogy sárga alapon kisebb területek térképeit tartalmazza, és a széleken láthatók a fontosabb látnivalók fényképe. Vonal jelzi, hogy hol keressük a térképen, tehát könnyű a tájékozódás. Jónak találtam a függeléket, ahol rajzokkal mutatja be az építészeti kifejezéseket illetve a vallással és művészettörténettel kapcsolatos fogalmakat. Hasznos a könyv történelmi kitekintése és ugyancsak a könyv végén található rövid képes életrajzgyűjtemény.