Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Saját zöldség saját kertből Friss, egészséges, vegyszermentes

Saját zöldség saját kertből - Suter, Henri, Graber, Claudia - Régikönyvek
Saját zöldség saját kertből - Régikönyvek Saját zöldség saját kertből - Régikönyvek Saját zöldség saját kertből - Régikönyvek Saját zöldség saját kertből - Régikönyvek
(0 vélemény)
Sorozatcím:
Kertészkedők könyvtára
Fordítók:
Andrásfalvy András
Borító tervezők:
Szentirmay Katalin
Kiadó:
Officina Nova
Kiadás éve:
1998
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
L-Print
ISBN:
9635486154
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
80 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 22.00cm, Magasság: 28.00cm
Súly:
0.54kg
Kategória:
A növényeknek
kedvező
életfeltételeket
biztosítunk 6
A zöldségeskert helyének
előnyös megválasztása 7
Védelem a kipufogógázok
ellen 7
Növényház
és melegágy 7
Talajmegmunkálás 8
Altalajlazítás 8
A talaj takarása a téli
évszakban 8
Alaptrágyázás 9
Komposzt készítése
és kezelése 9
Mennyi komposztot
érdemes szétteríteni? 10
Más szerves trágyák 10
Rossz talajok feljavítására
vonatkozó különleges
intézkedések 11
Talajvizsgálat 11
Természetes környezet
a hasznos élőlények
számára 12
'Tiszta kultúra és keverék
kultúra 12
A kultúrákat tápanyag-
igény szerint kell
csoportosítani 13
Sekélyen gyökerező
növényeket a mélyen
gyökerezőkkel együtt
érdemes termeszteni 14
A növények kölcsönösen
segítik egymást 14
A vetésforgó szabályának
betartása 15
Gazdálkodás a nap-
energiával 15
Vetésterv és művelési terv 16
Vetésterv 16
A megművelési terv 17


Vetés,
palántázás,
gondozás,
betakarítás 18
Vetés és palántázás 19
Jó minőségű vetőmag 19
A fajta megválasztása 19
Közvetlen vetés 19
A palánták nevelése 20
A vetés és palántázás ideje 20
A kultúrák gondozása 21
A fagy elleni védelem 21
A talaj lazítása 21
Faeltöltögetés 21
A növények vízellátása 21
Komposztvíz a palántáknak 22
Kiegészítő trágyázás
növényi trágyalével 22
A növényi trágyalé
elkészítése 22
A betegségeket és
a kártevőket időben
észre kell venni 23
Betakarítás és tárolás 23

4P Leveles
saláták 24
Fejes saláta és jégsaláta 25
Vágó-, tépő- és kötözősaláta 27
Katáng (cikória) és pitypang
(endívia, fejesedő cikória,
nem fejesedő cikória stb.) 29
Galambbegysaláta
(raponcsaláta) 33

Levél- és szár-
zöldségek 34
Fejes és virágos káposzták
(karfiol, brokkoli, fejes
káposzta, vörös káposzta,
kelkáposzta, kelbimbó) 35


Levél- és szárkáposzta
(karalábé, fodros kel, kínai
kel, pak-csoj, réparepce) 38
Spenót és mangold 40
Új-zélandi spenót 42
Édeskömény és levélzeller 43
Articsóka és kardi 45
Spárga 46
Póréhagyma és téli
zöldhagyma 49
Vöröshagyma és fokhagyma 51
Metélőhagyma 53

Gyökér-
és gumó-
zöldségek 54
Retek és hónapos retek 55
Torma 56
Tarlórépa és karórépa 56
Sárgarépa és pasztinák 57
Petrezselyemgyökér 60
Cékla 60
Gumós zeller 62
Feketegyökér 63
Burgonya 64
Csicsóka 66

Terméses
zöldségek 68
Paradicsom, paprika
és tojásgyümölcs 69
Tökfélék (uborka, tök,
cukkíni, dinnye) 71
Csemegekukorica 75
Hüvelyesek (bokorbab,
karós bab, szója, lóbab,
borsó) 76
Tárgymutató 80

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...