Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Storitz Vilmos titka

Storitz Vilmos titka - Verne Gyula, Jules Verne - Régikönyvek
Storitz Vilmos titka - Régikönyvek Storitz Vilmos titka - Régikönyvek Storitz Vilmos titka - Régikönyvek Storitz Vilmos titka - Régikönyvek Storitz Vilmos titka - Régikönyvek
(0 vélemény)

Verne Gyula. [Jules Verne.] Storitz Vilmos titka. Regény az ifjúság számára. Budapest, [1933]. Franklin-Társulat (ny.) 182 p. Fordította Dánielné Lengyel Laura. Fekete-fehér szöveges rajzillusztrációkkal ellátva. 'A ​nagy francia mesélőnek ez a kései, fantáziadús története Magyarországon játszódik. A Párizsban élő Vidal Henry levelet kap öccsétől, a dél-magyarországi Zimonyban tartózkodó Márktól, hogy keresse föl őt a Duna-parti városban, mert nősülni készül; a gyönyörű és kedves, jóravaló Radvánszky Máriát kívánja oltárhoz vezetni. Henry boldogan készülődik a nagy útra, de felhőtlen örömét beárnyékolja egy véletlenül tudomására jutott eset: Radvánszky Máriának korábban volt egy kikosarazott német kérője, a már elhunyt híres kémikus, Storitz Ottó fia, Vilmos, aki az elutasítás ellenére is időről időre zaklatja a boldog házasságra készülő fiatalokat. Amikor az eljegyzési bálon láthatatlan kezek a vendégek szeme láttára elviszik Mária mirtuszkoszorúját és összetépik virágcsokrát, a gyanú hamar a kikosarazott kérőre, Storitz Vilmosra terelődik, és a botrány rejtélyét is megfejtik a városi rendőrkapitány segítségével: Storitz apja annak idején fölfedezett egy láthatatlanná tevő folyadékot, s a fia ennek segítségével (azaz láthatatlanul) garázdálkodik a Radványi-házban és a városban – mindenki legnagyobb megdöbbenésére. Storitz megakadályozza az esküvőt a templomban, azután 'eltünteti' az idegileg összeroppant Máriát is. Ekkor Radvánszkyék, a Vidal testvérek és a rendőrség fölveszik a harcot a láthatatlan Storitzcal. A történet végén azonban minden jóra fordul: Storitz a halála percében visszanyeri emberi alakját, Mária is előkerül, Radvánszkyék pedig megsemmisítik a láthatatlanná tevő vegyszert, hogy soha többé ne okozhasson bajt senkinek.' (Verne Gyula összes munkái.) Kiadói, aranyozott, színezett címfedéllel ellátott egészvászon sorozatkötés.

Sorozatcím:
Verne Gyula Összes Munkái
Fordítók:
Dánielné Lengyel Laura
Kiadó:
Franklin-Társulat Magyar Irodalmi Intézet és Könyvnyomda
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Franklin-Társulat nyomdája
Kötés típusa:
egészvászon
Terjedelem:
182 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.50kg
Kategória:

Verne Gyula

1828 - 1905
Jules Gabriel Verne (ejtsd: zsül gabriel vern), (magyarosan: Verne Gyula) (Nantes, 1828. február 8. – Amiens, 1905. március 24.) francia író, egyben a tudományos-fantasztikus irodalom korszakalkotó alakja. A könyveiben említett száznyolc terv és találmány döntő többségét mára már megvalósították. Kiemelkedő művei között szerepel a Nyolcvan nap alatt a Föld körül, a Nemo kapitány, a Sándor Mátyás, a Sztrogof Mihály, az Utazás a Föld középpontja felé, A rejtelmes sziget, a Grant kapitány gyermekei, az Utazás a Holdba, a Hódító Robur, A tizenöt éves kapitány és a Kétévi vakáció.

Verne Gyula  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...