Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!
Ingyenes átvétel országosan

Szakácskönyv a római korból

Szakácskönyv a római korból - Régikönyvek
Szakácskönyv a római korból - Régikönyvek Szakácskönyv a római korból - Régikönyvek
(0 vélemény)
Fordítók:
Hegedűs Zsuzsa, Orlovszky Géza
Kiadó:
Enciklopédia Kiadó
Kiadás éve:
1996
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kaloprint Nyomda Kft.
ISBN:
9638477210
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
224 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.00cm
Súly:
0.50kg
Kategória:
APICIUS SZAKÁCSKÖNYVÉRŐL (Póczy Klára) 9
A mű története
A szerzőről
A történeti háttér
A szakácskönyv és a római mindennapok
A SZAKÁCSKÖNYV HASZNÁLATÁHOZ 21
(Póczy Klára és Kurucz Katalin)
A régi római konyháról
Bútor, edény, teríték
Étkezési szokások
Éttermek, kocsmák, lacikonyhák
SZÖVEGKIADÁSUNK ELÉ 33
APICIUS TÍZ KÖNYVE
A KONYHAMŰVÉSZETRŐL
I. könyv:
EPIMELES, avagy a gondos szakács 37
II. könyv:
SARCOPTES, avagy a húsvagdaló 51
III. könyv:
CEPUROS, avagy a kertész 61
IV. könyv:
PANDECTER, avagy vegyes receptek 75
V. könyv:
OSPREON, avagy hüvelyesek 95
VI. könyv:
AEROPETES, avagy szárnyasok 109
VII. könyv:
POLYTELES, avagy az ínyenc 123
VIII. könyv:
TETRAPUS, avagy négylábúak 143
IX. könyv:
THALASSA, avagy a tenger gyümölcsei 163
X. könyv:
HALIEUS, avagy a halász 173
VINIDARIUS Apicius-kivonata 181
FÜGGELÉK 197
Tanácsok a receptek elkészítéséhez
Szakirodalmi tájékoztató
Mutató

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...