Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Szakácskönyv kétbalkezeseknek

Szakácskönyv kétbalkezeseknek - Nemere Ilona - Régikönyvek
Szakácskönyv kétbalkezeseknek - Régikönyvek Szakácskönyv kétbalkezeseknek - Régikönyvek Szakácskönyv kétbalkezeseknek - Régikönyvek Szakácskönyv kétbalkezeseknek - Régikönyvek Szakácskönyv kétbalkezeseknek - Régikönyvek
(0 vélemény)

Kinek íródott ez a könyv? ezt a könyvet az esendő, erőfeszítéseikért viszont nagyon is becsülnivaló kétbalkezeseknek írtam. Ők azok, akiket a legnagyobb igyekezettel létrehozott alkotás után is csak így dicsérnek: ki gondolta volna...?! Jó, ha nem teszik hozzá: tényleg te csináltad? Bezzeg az ezermesternek, aranykezűnek elkönyvelt embertársaink sikertelensége azt juttatja a többiek eszébe: mindenkinek lehet rossz napja. Ezt a könyvet bátran forgathatják a fiatalok, akik most látják elérkezettnek az időt, hogy önmagukról gondoskodjanak, vagy éppen nem látják úgy, de kénytelenek rá. Azoknak is szeretettel ajánlom a könyvet, akiknek az ebédelést az étkezőajtóra kilógatott munkahelyi menülista böngészése, a vacsorát pedig a pizzaétlap végiggusztálása előzte meg. Most viszont úgy gondolják: nem is baj, hogy megszűnt a vállalat, vagy éppen az sem tragédia, hogy mától a postás hozza az elköltendőt, úgyis unta már a tarhonyás mócsingot. Holnaptól új életet kezdünk, felfedezzük a konyhát! Nem a saját kárunkon tanulunk meg balesetmentesen közlekedni a bevásárlókosár és a tűzhely között, hanem ezzel a könyvvel. Játszva tanulunk, eddig ez a módszer találtatott a legeredményesebbnek.

Kiadó:
Alexandra Kiadó
Kiadás helye:
Pécs
Nyomda:
Kinizsi Nyomda
ISBN:
9633675715
Kötés típusa:
ragasztott karton
Terjedelem:
288 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 19.50cm
Súly:
0.30kg
Kategória:
Ki az űr a konyhában?
11
Kinek íródott ez a könyv?
12
Egy mai konyhatündér kilenc középkori mesterrel felér'
13
Miért kell egyáltalán megtanulni fűzni?
15
A konyha
16
Konyhaszekrény
17
Edények, eszközök
17
A fedők és szerepük
19
Fűszerek és élelmiszerek a konyhaszekrényben
20
Fűszereink
21
Babérlevél
21
Bazsalikom
21
Bors
21
Borsikafű (Csombor)
21
Caycnnc-bors
21
Citromfű
21
Csombor
22
Fahéj
22
Gyömbér
22
Kakukkfű
22
Kömény
22
Majoránna
23
Pirospaprika
23
Rozmaring
23
Szegfűbors
23
Szegfűszeg
23
Szerecsendió
23
Szurokfű
24
Zsálya
24
Fűszerkeverékek
24
Chili
24
Curry (Kari)
24
Forralt bor fűszerkeverék
25
Fűszernövények
25
Citrom
25
Fokhagyma
25
Gomba
25
Kapor
25
Metélőhagyma (Snidling)
26
Petrezselyem
26
Tárkony
26
Vöröshagyma

26
Zeller
26
Főzés közben mi legyen a kezünk ügyében?
27


Spenótos palacsinta. . .
125
Pörköltek
Parasztkrumpli
158
Gombás palacsinta L . .
126
Csirkepörkölt
141
Sűrű paprikás krumpli . I 58
Gombás palacsintall.. .
126
Csirkepaprikás
142
Tejes krumpli
159
Hortobágyi palacsinta ..
126
Zúzapörkölt
142
Lecsó
15(1
Omlettek
Marhapörkölt
142
Sertéspörkölt
142
Töltött paprika
Rizses hús
160
I NI
Gombás omlett
127
Malacpörkölt
143
Ludaskása
160
Sajtos omlett
127
Csülökpörkölt
143
Sólet 1
Sonkás omlett
128
Körömpörkölt
143
Sólet II.
161
Zöldséges omlett
. . .

128
Borjúpörkölt
144
Babgulyás
162
Káposztás omlett . . . .
128
Pulykapörkölt
144
Bográcsgulyás
161
„Tojáskrémes" omlett
.
128
Tojáspörkölt
144
Brassói aprópecsenye , .
163
Kenyéromiett
129
Gombapörkölt
145
Bogdányi aprópecsenye .
163
Édesfő-ételek, tésztafélék
Császármorzsa
Darafelfújt
Mákos nudli
130
130
131
Gombapaprikás
145
Zöldbabpaprikás ..
145
Paprikás krumpli I..
145
Paprikás krumpli II.
146
Tarhonyás hús
Rizottó
Tavaszi rizs
Rántott karfiol
Rakott zöldbab
164
164
165
163
165
Morzsás nudli
131
Raguk
Túrós puliszka
166
Szilvás gombóc
Barackos gombóc . . .
131
132
Sertésragu
147
Marharagu
148
Szósiók, mártások
Lekváros gombóc . . .
132
Paradicsomos
bárányragu
Paradicsomszósz . . .
168
Mákos guba
132

148
Ribizliszósz
168
Máglyarakás
133
Gombás bárányrap
.. 148
Egresmártás
169
Gyümölcsös darakocka .
133
Babragu
149
Meggyszósz
169
Mákos vagy diós tészta. .
134
Lencseragu
149
Almaszósz
169
Lekváros derelye . . . .
134
Erdei ragu 150
Diószósz
170
Túrós derelye
135
Sajtmártás
170
Túrógombóc
135
Egytálételek
Majonéz
170
Túrófánk (puffancs)
135
Töltött káposzta 1.
.
.
.
151
Tartármártás
171
Stíriai metélt
135
Töltött káposzta II.
.
152
Főtt tartármártás
171
Gesztenyés kocka ..
136
Lucskos káposzta . . . . 153
Édes tartármártás.
171
Székely káposzta . . . . 153
Pecsenyelé
171
Sós tésztafélék
Rakott
...
153káposzta I..
. .

153
Gombamártás
171
Krumplis tészta
137
Rakott káposzta II.
.
. .

154
Vörösboros mártás
172
Káposztás tészta
137
Káposztatekercs
154
Hagymamártás
172
Sajtos tészta
138
Töltött karalábé
155
Fokhagymamártás
172
Csirkés metélt
138
Töltikc
155
Snidlingmártás
172
Sonkás kocka
138
Hússal töltött kelkáposzta. 156
Sóskaszósz
173
Gombás csőtészta
139
Túróval töltött kelkáposzta
Tormamártás
173
Túrós csusza
139

156
Kaporszósz
173
Tojásos nokedli
139
Rakott kel
157
Édes-savanyú mártás ..
173
Zacskós lángos
140
Rakott krumpli
157
Csípős mártás
174
Krumplis lángos
.
..
140
Tepsis krumpli
158
Fűszeres mártás
. . . .

174


ló 27
k 29
A 114111tizliely 29
A VIllanytőzhely 30
ROIM1k, sütök 31
A liblielyek tisztítása 32
rOblakimú sütő 32
Felolvattztds mikrohullámú sütőben. 33
Melegítős mikrohullámú sütőben 33
MOS mIkrőhan , 34
Mlru lehel még használni a mikrohullámú készüléket? 35
II dőnyok a mikróban 35
tndlybdt6k,faffasztók 36
11111aszekrény 36
FOgyotiztds 37
MII na fogyasszunk, mit igen, és azt hogyan? 38
Félkész. és készételek fagyasztása 40
Fagyasztás' tanácsok a tapasztalataim alapján 41
Néhány öllel a fagyasztott pörköltfélék, a zöldséges raguk, és a fagyasztott galuska
felhasználásához 42
&les tészták, sütemények a mélyhtilőben 43
A fagyasztás előtti csomagolásról 45
It Nyunuinyagok felengedése 46
KéSzételek felengedése 46
kwyon otthon? 47
kapu/t 52
jr010Maszta/ 52
irdt(Ykszék 53
A kotuibal világítás 53
NI, mennyezet, padló 53
Á koto∎ba berendezésének alaptörvénye 53
/404, konybáboz tartozó dolgok 54
Iligilségtisztítás 55
Ihtmozás. 55
Kaparás. 56
Saláta, káposzta, karfiol liszlflása. 56
(lomha 57
Zilldhorsó 57
%Alba!) 57
Spenót, sőslca 57
Ilúsos zöldpaprika 57
Paradicsom 58
Vöröshagyma . 58
Fokhagyma 58
llarttavágás 58
I biliísztítás, -darabolás 59
I fins),41bontás, -darabolá • 61


kittall szó-
175
.
175
INNA
176
autin
„ 176

177
IAA
177
Ig»

*NO
. 178

lymo dm§ „ . 178
..... 179
rta
. 179


Mtb
179

110401111
179

179

.1 179

nnnph
180

Itillp1110
.
180
110 krumpli .
. 180

ilikrumpli 180
kitimpllgombóc 180
III krumpli-

181

Cul iket
181

181

oolitt 181

1910004# 182
182

wrrlul 183
Eosilu:k
183
,
183

1111111
,
183
111111"kIliot II.
184

111111111olibt
184

0111111.eankilryi
184

P10.11ink 185
I~rtdlkApowUt
185
0.1140k
I. .
. . 186

AfItmplilt1,11 élt II. .
. 186

I II. .
. 187

Sárgarépafőzelék .
Spenótfőzelék 1.
187
187
Töltött pulykame111.
..
201
Töltött pulykamell II...
202
Spenótfőzelék 11
187
Rakott pulykamell
. . .

203
Spenótfőzelék III.
.
. .

188
Pulykamell-fonat . .
.
.
204
Finomfőzelék
188
Kacsasült
204
Zöldborsófőzelék
. . .

188
Narancsos kacsa
. . . .

205
Karalábéfőzelék
188
Sült liba
205
Zöldbabfőzelék
188
Párolt gyönfftyúk .
..
206
Fejtettbabfőzelék
. . .

189
Fácánsült
206
Szárazbabfőzelék
.
189
Fogolypecsenye
206
Lencsefőzelék
Felesborsófőzelék. .
189
190
Hagyományos halételek
Kelkáposztafőzelék . . .
190
Párolt hal
207
Tökfőzelékl
190
Főtt hal
208
Tökfőzelék II.
190
Sült tengeri hal
208
Paradicsomos káposzta .
191
Halpörkölt
208
Rác ponty
209
Feltétek
Rántott hal
209
Rántott sajt
192
Ponty jóasszony módra
209
Tojáskrokett
193
Csípős ponty
210
Krumplikrokett
193
Busa egyszerűen
210
Bundás zsemle
193
Busa gombával
211
Fasírt
193
Párolt csuka
211
Egyszerű fasírt
194
Tűzdelt csuka
211
Boros fasírt
194
Sült pisztráng
212
Zsemlés fasírt
194
süllő vajban
212
Zabpelyhes fasírt . . .
195
Hagymás fasírt
195
Pecsenyék
Gombás fasírt
195
Marhasült vörösborban . 214

fasírt 1.
.
Zöldséges
,
195
195
Hagymás rostélyos
..
214
Zöldséges fasírt 1I.
.
196
Vörösboros rostélyos ..
215
Töltött fasírt I
196
Fokhagymás rántott hús 215
Töltött fasírt II
196
Párizsi szelet
216
Húspástétom
196
Gombás rántott hús.
216
Hagyományos szárnyas
Sült karaj
Mustáros tarja
216
217
ételek
Töltött dagadó
217
Sült csirke I.
198
Krumplibundás pecsenye 217
Sült csirke II
198
Rakott pecsenye
218
Sült csirke 111
199
Malacsült
218
Töltött csirke
199
Rántott csirke
200
Saláták„ savanyúságok
Részeges csirke
200
Fejes saláta I.
220
Szőlős csirke
200
Fejes saláta II.
220
Paprikás csirke
201
Uborkasaláta
220

Nemere Ilona

Nemere Ilona  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
800 Ft 640 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...