Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Szellemek könyve A spiritizmus alapelvei

Szellemek könyve - Kardec, Allan - Régikönyvek
(0 vélemény)

Kardec, Allan. Szellemek könyve. A spiritizmus alapelvei. Magasabb szellemek oktatása nyomán gyűjtötte és rendezte Allan Kardec. Frranciából [fordítva]. Második kiadás. Budapest, 1925. Szellemi Buvárok Pesti Egylete (Általános ny.) 495 + [1] p. Praktikumra törekvő spirituális kötetünk a műfaj szokásaitól eltérően fölöttébb lényegre törő – hosszadalmas erkölcsi beszédek helyett a XIX. század végi élet lényeges kérdéseire fejti ki a választ. A szerző 1012 rövid kérdés után 1012 rövid érvelésben fejti ki a spiritualista álláspontot. A spiritualizmus nem ismer faji különbségeket, elismeri a világok végtelenségét és a földön kívüli életformákat, foglalkozik a természeti csapások, a halál értelmével, a lélekvándorlás elméletével; a nemi egyenjogúság kérdésében állást foglal, kifejti nézeteit az emberiség végső haladásával kapcsolatban. Ez utóbbit tekintve a materialista világnézetet meg fogja haladni a spirituális világnézet. A mű első kiadása 1921-ben jelent meg. (Spirituális bölcsészet.) Fűzve, kiadói borítóban.

Sorozatcím:
Spirituális bölcsészet
Kiadó:
Szellemi Buvárok Pesti Egylete
Kiadás éve:
1925
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
2.
Nyomda:
Általános Nyomda R.-T.
Kötés típusa:
fűzött
Terjedelem:
495
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.50cm
Kategória:

Kardec, Allan

1804 - 1869
Hippolyte Léon Denizard Rivail, ismert álnevén Allan Kardec (Lyon, 1804. október 3. – Párizs, 1869. március 31.) francia tudós, pedagógus, saját okkult tapasztalatait "A szellemek könyve" című és más kiváló műveiben foglalta össze. Ő volt az, aki a halhatatlanság tanának és a szellemekkel való közlekedés filozófiájának a spiritiszta nevet adta. Új szó, amely ősrégi dolgot jelöl. Neki köszönhető, hogy a szellemvilággal történő közlekedés tanulmányozásából új bölcselet keletkezett, de korántsem alapított szektát.

Kardec, Allan  további könyvei

akár 40%
Hűségpont:
 
akár 30%
Hűségpont:
 
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 770 Ft
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 550 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...