Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Szellemjárás Angliában

Szellemjárás Angliában - JAMES, M.R. - Régikönyvek
(1 vélemény)

Az angol természetfölötti irodalmat Magyarországon kevésbé ismerik az amerikainál, talán mert nem annyira harsány és hatásvadász. Egyik legnagyobb mestere Montague Rhodes James volt, ez a derűs kedélyű cambridge-i tudósember, aki elsősorban barátai szórakoztatására írta elbeszéléseit, minden évben egyet, karácsonyesti felolvasásra. Ő teremtette meg a régiségbúvár rémtörténet hagyományát, melynek fókuszában többnyire valamely titokzatos múltbéli relikvia áll, hősei pedig nem rettenthetetlen kalandorok, hanem – a szerzőhöz hasonlóan – tudósok és talányok megfejtői. Ezek a gazdag kultúrtörténeti összefüggésbe helyezett novellák nem sokkolják véres jelenetekkel az olvasót, inkább a képzelőerejére hagyatkoznak: a feszültség lassan, fokról fokra növekedik bennük, az egymást követő baljós epizódokból táplálkozva. A tetőpont azonban sohasem marad el, és óhatatlanul megrázó erejű: James démonai és szellemei felfoghatatlanul gonoszak és idegenek, a velük való szembesülés kitörölhetetlen nyomot hagy a hősökben. James műveit számtalanszor adaptálták filmre, televízióra, színpadra és hangoskönyvre, olyan színészek közreműködésével, mint Christopher Lee. Angliában a patinás egyetemi kiadók gondozásában jelennek meg, tanulmányokat írnak róluk, a szövegekkel filológusok foglalkoznak. Magyar nyelven ez az első önálló kötete, melyet függelékkel és bőséges jegyzetapparátussal ellátva bocsátunk az olvasóközönség elé, minden elbeszéléshez külön bevezetőt mellékelve. "Dr. James, könnyed stílusa dacára, a legdöbbenetesebb formában idézi föl bennünk a félelmet és a borzadályt, s e sötét irodalmi tartományban kétségkívül egyike azon keveseknek, akik valódi alkotóerővel bíró mesterként fognak állni az utókor előtt." H. P. Lovecraft

Fordítók:
Kornya Zsolt, Körmendi Ágnes, Juhász Viktor, Csigás Gábor, Sellei György, Sárközi Gergely
Kiadó:
Delta Vision Kft.
Kiadás éve:
2011
ISBN:
9786155161025
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
369
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 18.00cm
Kategória:

JAMES, M.R.

JAMES, M.R.  további könyvei

The House in the Picture and Abbot Thoms' Treasure - JAMES, M.R. - Régikönyvek
50%
640 Ft 320 Ft (50%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Vélemények a könyvről

  • 2017.03.04. 19:39

    Aki szereti a "régimódi" rémtörténeteket, annak tetszeni fog ez a könyv. James okosan, olvasmányosan írt, emellé a szerkesztői megjegyzések is hasznosak, hiszen a novellák többségében megtörtént eseményekre, létező személyekre és valós helyszínekre utal az író, ezekhez pedig jól jön a kiegészítő információ. Röviden: remek könyv! :)