Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Szívzsidó (Ungvári Tamásnak dedikált) Drámák egy titkos fiókból

Szívzsidó (Ungvári Tamásnak dedikált) - Ben Turán - Régikönyvek
Szívzsidó (Ungvári Tamásnak dedikált) - Régikönyvek Szívzsidó (Ungvári Tamásnak dedikált) - Régikönyvek Szívzsidó (Ungvári Tamásnak dedikált) - Régikönyvek Szívzsidó (Ungvári Tamásnak dedikált) - Régikönyvek Szívzsidó (Ungvári Tamásnak dedikált) - Régikönyvek
(0 vélemény)

Ben Turán. Szívzsidó. Drámák egy titkos fiókból. Budapest, 2013. Vince Kiadó (Reálszisztéma Dabasi Nyomda). 578 + [2] p. Ungvári Tamásnak dedikált példány. "Ungvári Tamás enciklopédista professzornak - igaz tisztelettel. Ben Turán." "Valakinek magyaráztam, ha egy drámakötet többről szól, mint a magamutogatásról (mert az igazságot szolgálja), akkor bizony provokatívnak minősíthetik. De nincs más választásom, egy igen kényes témában berúgom az ajtót… Elegem lett a kripto-nácik randalírozásából. Elég abból, hogy a "zsidó" szó mára újból szitokszóvá züllött itt. Elég a tudatlanságnak, gyűlöletbeszédnek, a múlttal szembenézés képtelenségének s a bitang rosszindulatnak vitustáncából. Hol is vagyok, tudomén? De kivettek a béketűrésből, hát most felkelek, együtt a Nappal. Nem kalandozik el tovább tekintetem a történelem átírásával terhelt politikai manipulációk s képzavaraik irányába. Ahogy megüzente egyszer a költő is: "Tudod, hogy nincs bocsánat…"! Ebből virágzik ki a drámaírás. Az persze kérdés marad, ha túlbeszélem a rémületet, vajh a szavak feleszik-e a félelmeimet? Bárha a színházak is el mernék vállalni ügyemet, darabjaimat, kézfogásomat és tündéri arroganciámat. Halleluja! Ben Turán" Kemény papírkötés.

Kiadó:
Vince Kiadó Kft.
Kiadás éve:
2013
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Reálszisztéma Dabasi Nyomda Zrt.
ISBN:
9789633030585
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
578
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:
Csellengők 7. old.
/attrakció/

Melina (avagy: a Torzó) 61. old.
/tragédia, két részben/

Dildó úr (avagy: lábad közt az Éden) 145. old.
/szatírjáték, két részben/

Szívzsidó (avagy: Jászai és Szomory
elvérzett itt) 271. old.
/dráma, három felvonásban/

Purim (avagy: a Sorsvetés) 451. old.
/balett-librettó: klezmer balert, két részben/

Mózes odaát 477. old.
/halett-li hrettó/

Tested ajándéka 525. old.
/monodráma — részlet/

Elkésett ajánlás 543. old.

Ben Turán

Ben Turán  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1971
Antikvár könyv
1 000 Ft 800 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...