Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Titkos küldetés

Titkos küldetés - Bogomolov, Vlagyimir O. - Régikönyvek
Titkos küldetés - Régikönyvek Titkos küldetés - Régikönyvek
(1 vélemény)

Bondarjovnak ​hívják. A neve semmitmondó. Ki ez a gyerek? Hogy került a háború kellős közepén ázottan, csapzottan, dideregve a Dnyeper partjára, a harcoló szovjet csapatok első vonalában? Nem idősebb tíz-tizenkét évesnél, távolülő szeme bizalmatlanul szegeződik Galcevre, a fiatal tisztre. Hiába faggatják, makacsul hallgat. Ki ez a gyerek? Galcev fejében még akkor is gyakran megfordul ez a kérdés, amikor a kisfiú – pompásan feszülő kis egyenruhában, mellén két érdemrenddel – már rég eltűnt a szeme elől. Aztán még egyszer találkoznak, egy esős októberi éjszakán. A németek világító rakétákat eregetnek a Dnyeper túlsó partján. Ez a találkozás mélyén belevésődik Galcev emlékezetébe, pedig elégszer figyelmeztetik: felejtse el a gyereket, mintha sosem látta volna. A hadsereg íratlan törvénye: mindenki csak arról tudjon, amiről tudnia szabad. Ki ez a gyerek? Hová tűnt? Mi lett a sorsa? Bogomolov izgalmas, megrázó írása emberi közelségbe hozza a háború kis önkéntesének: a titkos küldetésben járó Iván Bondarjovnak hányatott, hősi életútját.

Fordítók:
Nikodémusz Elli
Illusztrátorok:
Szőnyi Gyula
Kiadó:
Móra Ferenc Könyvkiadó
Kiadás éve:
1960
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
Kötés típusa:
félvászon, kiadói papírborítóban
Terjedelem:
107 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.10kg
Kategória:

Bogomolov, Vlagyimir O.

Bogomolov, Vlagyimir O.  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1965
Antikvár könyv
1 100 Ft 770 Ft
60%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 800 Ft 720 Ft
30%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1977
Antikvár könyv
1 100 Ft 770 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1973Móra Ferenc Könyvkiadó) 2021. 09. 14. 12:11

    Ha valaki szerette a Timur és csapatát, vagy az Oleg Kosevojt, ezt a könyvet is kedvelni fogja.
    Ivánt már kora gyerekkorában súlyos csapások érték, ezért féktelen gyűlölettel harcol – a maga eszközeivel – a német megszállók ellen. A kisregény egyik pozitívuma, hogy nem csak gonosz németek és hős szovjetek szerepelnek benne, de megjelennek a szovjet kollaboránsok is, akik a németeket segítették.