Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Tizenkét éves voltam, felültem a biciklimre, elindultam az iskolába, és...

Tizenkét éves voltam, felültem a biciklimre, elindultam az iskolába, és... - Dardenne, Sabine - Régikönyvek
Tizenkét éves voltam, felültem a biciklimre, elindultam az iskolába, és... - Régikönyvek Tizenkét éves voltam, felültem a biciklimre, elindultam az iskolába, és... - Régikönyvek
(0 vélemény)

Eltűnt egy kiskorú lány 145 cm magas, sovány, kék szemű, szőke, félhosszú hajú. Eltűnésekor fekete edzőcipőt, kék farmert, egy hosszú piros és, alatta fehér pulóvert, meg egy széldzsekit viselt. Sabine magával vitte a személyazonossági kártyáját és Kipling márkájú iskolatáskáját. Körülbelül 100 belga frank lehetett nála. Metálzöld színű Dunlop márkájú VTT típusú kerékpárral ment el otthonról, amelynek csomagtartójához egy piros táska volt erősítve. Utoljára 1996. május 28-án, reggel 7h 25'-kor látták a Chaussée d'Audenarde-on, annak a hídnak a közelében, amely a Tournai felé vezető autópályára visz fel. Ha ön látta Sabine-t, vagy bármilyen, hollétére utaló felvilágosítással szolgálhat, jelentse Tournaiban bármelyik rendőrőrsön vagy forduljon a rendőrkapitánysághoz. Vége. A vádlottaknak joguk van kegyelmi kérvényt beadni, ha úgy érzik, hogy méltánytalanság érte őket a per folyamán. Ez a perverz is megtette, persze ez várható volt. Ezért én még nem ástam el a csatabárdot. Nem látok bele egy pszichopata fejébe, még egy elszigetelt pszichopatáéba se, de szeretném megérteni, mi zajlik benne és miért. Egyáltalán mihez hasonlítható. Ez talán egy kicsit okosabbá tenne. A magánéletem visszazökkent a rendes kerékvágásba, megint sokat vagyok együtt a társammal, akit sajnos el kellett hanyagolnom ebben az őrült időszakban. Visszataláltam a munkahelyemre is, meg a vonatra, ami úgy idegesít, és megint találkozom az emberek "furcsa" tekintetével. Egyszer autogramot is kértek tőlem, de akkor nagyon dühbe gurultam. Gyakran jutott eszembe, amikor kiléptem a törvényszéki palotából, s emberek meg újságírók tömege vett körül, hogy kukkolók között kell utat törnöm magamnak. Azután szándékosan bezárkóztam, hogy összeszedjem annak az óriási és sötét puzzle-nak a darabjait, amelyben éltem, és életben maradtam. Az egészet el akartam rendezni az emlékezetemben, mégpedig a magam módján... Sabine Dardenne Tizenkét éves voltam, felültem a biciklimre, elindultam az iskolába, és... 1996. május 28. A tizenkét éves Sabine Dardenne elindul az iskolába, s elrabolja a szörnyeteg Marc Dutroux, aki ekkor már négy gyermeket megölt. Borzalmas élmények várnak rá. De nyolcvan rémséges nap után mégis megmenekül a haláltól, méghozzá különleges körülmények között. Sabine Dardenne nyolc év makacs hallgatás után tudta csak elmondani, hogy mit kellett elszenvednie: „Egyike vagyok a ritka túlélőknek, akik szerencsésen kiszabadultak egy ilyen típusú gyilkos karmai közül. Fontos volt, hogy végre elmondjam ezt a történetet, s elsősorban azért volt bátorságom hozzá, s azért tudtam újraélni ezt a kálváriát, mert azt akartam és akarom, hogy ne legyen többé soha olyan bíró, aki „jó magaviseletére való tekintettel", vagy „bármi más ürügyre hivatkozva egy percet is elenged egy pedofil büntetéséből..." Ez a kivételes tanúvallomás végre hallhatóvá teszi az áldozatok hangját, és segít abban, hogy megszűnjön a rettenet, amit az ilyen szörnyetegek bénító ereje teremt.

Fordítók:
Takács Márta
Kiadó:
Ikar
Kiadás éve:
2005
Kiadás helye:
Bratislava
Nyomda:
Tlaciarne Banska Bystrica
ISBN:
8055111006
Kötés típusa:
kemény papírkötés kiadói borítóban
Terjedelem:
215 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.50cm, Magasság: 21.00cm
Kategória:

Dardenne, Sabine

Dardenne, Sabine  további könyvei

60%
Hűségpont:
 
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 000 Ft 1 000 Ft
70%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1984
Antikvár könyv
1 200 Ft 360 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...