Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Tóparti szálloda

Tóparti szálloda - Anita Brookner - Régikönyvek
(1 vélemény)

Edith ​Hope kegyvesztett lett, és arra ítéletetett, hogy vétkét megbánni húzza meg magát a Genfi-tó partján, az Hotel du Lacban. A szezonnak vége, a női száműzöttek menhelye, az előkelő, de a divatra mit sem adó szálloda csaknem üres. Edith elhatározza, hogy befejezi regényét – immár a sokadikat – amit a szerelemről ír. (Közeli ismerőse szerint csak ír róla, ő maga soha nem gyakorolta. Ne higgyünk neki.) A szálloda szembesíti a való élettel, a nagyszerűen megrajzolt, fenséges és közönséges Pusey-val, a tétova és elkeseredett Monicával – és legfőként Mr. Nevillel-lel. A titokzatos mosolyú férfi, az ördög ügyvédje csábító, de léha dolgokat tanácsol a romantikus lelkű írónőnek. És végül is Edith ezt a regényt írja meg: saját magáról, a vétkéről, az Hotel du Lac vendégeiről, megértő humorral, megbocsátó iróniával.

Sorozatcím:
Femina
Fordítók:
Gálvölgyi Judit
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1988
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9630746182
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
223 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.00cm, Magasság: 18.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:

Anita Brookner

Anita Brookner  további könyvei

Family and Friends - Anita Brookner - Régikönyvek
60%
1 900 Ft 760 Ft (60%)
Antikvár könyv
Hotel du Lac - Anita Brookner - Régikönyvek
60%
Kiadás éve: 1985
1 200 Ft 480 Ft (60%)
Antikvár könyv
Romanticism and Its Discontents - Anita Brookner - Régikönyvek
60%
1 200 Ft 480 Ft (60%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Vélemények a könyvről

  • 2018.07.01. 23:25

    Rendkívül jól megírt, kiválóan szerkesztett, remek stílusú lélektani regény. Nem a cselekmény fordulatai tették számomra letehetetlenné a könyvet, hanem inkább az érdekes karakterek és a belső konfliktusok. A főszereplő, a harminckilenc éves Edith, aki Londonban romantikus regények írásával keresi kenyerét, életének fordulópontjához érkezik, amikor botrányt kavaró döntésének következtében egy svájci, tóparti, ám eldugott helyen lévő szállóba száműzik. Itt megismerkedve a hotel kis számú, életmódjában vagy jellemében problematikus lakójával, valamint szembesülve az ott szerzett, illetve a korábban átélt tapasztalataival újraértékeli tetteit, átgondolja régi és új vágyait.