Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Tréfa

Tréfa - Milan Kundera - Régikönyvek
(2 vélemény)

Sarte egy nyilatkozatában kijelentette, hogy a század nagy regénye a szocializmus országaiban fog megszületni. Amikor Kundera könyve 1967-ben napvilágot látott a csehszlovák kritika e feltevés jogosságának egyik jelét látta benne. Vajon igaza volt-e? A csehszlovák kritika véleménye mindenesetre egyöntetű volt abban is, hogy a regény az elmúlt húsz év bíráló szenvedélyében legkíméletlenebb, legőszintébb és legigényesebb ábrázolása. Kundera a már sokak által vállalt, de legfeljebb csak részleteiben teljesített feladatot matematikai szerkesztésű regénnyel oldotta meg. Az eseményeket négyen mondják el: Ludvík, a főhős, valamint két barátja és szeretője, vagyis életének három "koronatanúja". E párhuzamos elbeszélések, vallomások, belső monológok nyomában bontakozik ki a főhős és a kor több jellegzetes képviselőjének sorsa, a korszak torz vonásokban bővelkedő képe. Az apró részletek végletes kielemzésének módszere az események minden oldalról való megvilágítása, a "tanúvallomások" állandó szembesítése, az önmagában is érdekes cselekmények a legmodernebb irodalmi törekvések módszerével való elmondása teszik izgalmas olvasmánnyá.

Fordítók:
Rubin Péter
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1996
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Széchenyi Nyomda Kft.
ISBN:
9630758679
Kötés típusa:
kemény papírkötés, kiadói borítóban
Terjedelem:
362 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:

Milan Kundera

Milan Kundera  további könyvei

akár 20%
Hűségpont:
 
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 840 Ft
30%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 2003
Antikvár könyv
2 000 Ft 1 400 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 200 Ft 1 540 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2018.10.30. 15:56

    Keserű, szomorú ez a tréfa, amolyan közép-kelet-európai. A regény történései során a szereplők fricskát adnak egymásnak, a történelem pedig a szereplőknek. Ki kit is szeret valójában? Az összekuszálódott érzelmek tragikomikusak.
    Lenyűgöző a szerző rálátása az 50-es évek visszásságaira, élhetőnek nem nevezhető csehszlovák társadalmára, pedig az eltelt idő rövidsége nem segíthette Kunderát (1965-ben írta meg ezt a művét!).

  • (1989Európa Könyvkiadó) 2017.10.18. 19:54

    Így indult Kundera... aki a XX. század világirodalma iránt érdeklődik, annak érdemes ismerni.