Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Tudod, mit csinál? 3. - A kukás

Tudod, mit csinál? 3. - A kukás - Ralf Butschkow - Régikönyvek
(1 vélemény)

Van egy barátom, aki kukás Mi történik a szeméttel? Melyik hulladékot melyik konténerbe kell dobni? Melyik jármű viszi el az egyéb, vagyis kommunális hulladékot? És mi is az a recycling? Ebben a történetben ezekre és még sok más kérdésre is választ ad Péter, a kukás.

Kiadó:
Manó Könyvek
Kiadás éve:
2020
ISBN:
9789634037705
Terjedelem:
24 oldal

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2021. 01. 13. 3:00

    A tudod,mit csinál?-sorozatban egy -egy foglalkozást ismerhetsz meg.A különféle hulladékokat már érdemes a lakásban szétválogatni.Sárga konténer:a müanyag és csomagolóanyagoké,Kékbe:papir,karton,Biohulladék-tartó:a konyhai hulladék,Üvegkidobó:üvegeket,palackokat,Vegyes-kommunális tartó:azok a hulladékok,amit nem lehet újrahasznositani kerülnek bele.Innen a szemét kukásautóval a szeméttelepre kerül.A komposztrészlegen a bio és kerti hulladékból néhány hét alatt csodálatos termőföld lesz.A biohulladékot kétszeresen is újralehet hasznositani.Végül a szemétégetőnél befejeződik a munka.A szemetet elégetik.Az égéskor a keletkezett hőenergiából egy hőerőmüben villamos áramot termelnek,a hamut útépitéshez használják.A szelektiv hulladékot külön helyiségben osztályozzák.Autómatikusan szétválasztják futószalagon,majd újrahasznositják.A hulladékválogató mellett van a Recycling udvar.Jelentése:újrahasznositható!pl.fémek,parafa,elektronikai hulladék,veszélyes anyagok.Tarts te is tisztán a várost!