Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Utazás Kulináriába avagy kultúrtörténeti kalandozás az ízek világában számtalan különleges recepttel

Utazás Kulináriába - Halász Zoltán - Régikönyvek
(0 vélemény)

Amit Halász Zoltán (Zoli bácsi) tud, azt így nem tudja senki más. Van, aki az irodalomhoz ért, más a történelemhez, van, aki a gasztronómiához, van, aki utazni tud, van, aki művelt. Ő ezt együtt hozza, elegánsan és tárgyszerűen és mindig érdekesen: mesél, mesél. Aki ételről, étteremről, ízekről (satöbbi!) ír, az mindenki Halász-tanítvány. Abban a valódi és nagy szerencsében volt részem, hogy egy időben rendszeresen együtt ebédelhettem, vacsorázhattam vele. Ez a szerencse vár most az olvasóra is: időn és téren át eszegetni és beszélgetni egy nagy gourmet- val.

Kiadó:
Corvina Kiadó
Kiadás éve:
2007
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Dürer Nyomda
ISBN:
9789631356243
Kötés típusa:
fűzött papír
Terjedelem:
259
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 23.00cm, Magasság: 15.00cm
Kategória:
Bevezető 5
A csodálatos magyar ízek 9
A húsleves regénye 10
Levesek - főétkezéseink változatos nyitányai 12
Hideg levesek 15
A fehér- és a barnamártás 18
A csodálatos paprikás csirke 20
Tavaszi csirkeshow 23
Március idusa hőseinek a rostélyos pecsenye volt
a kedvenc étele 25
Ünnepi étel a kacsapecsenye 28
Őszi libatoros - kásával, sült májjal, pástétommal 30
November étele, a liba 32
Az alföldi tarhonya és a lebbencs dicsérete 35
Tokány többféle változatban 37
A „királyi nyúl" 40
Szarvaspecsenye erdélyiesen 42
Vadászvacsora erdélyi módra 45
Erdélyi lakoma 47
Változatok - hagymára 50
Hungarikumok a konyhában:
a mangalica karajától a ropogós kacsamellig 53
Palóc ízek 55
Halas históriák 58
Brillat-Savarin ínyencségei 58
A gyomorvidító lazac 62
ínyencségek garnélából 64
A tenger gyümölcsei - a „bronzinótól"
a „Sa Cassoláig" 67
Pontyételek sokféleképpen 71
Boros halreceptek Itáliából, Erdélyből 74
Halételek Szegedről 77
Azok a rácos ízek 79
Az esztendő nagy pillanatai 83
Tavaszi ízparádé 84
Húsvéti finomságok bárányhúsból 86
A húsvéti sódar titka 88
Pünkösdi fogások 91
Anna-báli lakomák 93
Pincepörkölt és egyéb jó falatok 95
„Hálaadás napja" - sült pulykával, áfonyaszósszal 98
A karácsony az igazi lakomák ideje 104
Karácsonyi falatozások 107
Szilveszteri lakomák - mindenfelé 110
A kétezer éves farsangi fánk 114
Farsangi lakoma francia módra 117
Gyümölcshistóriák 120
Nyár eleji ízek cseresznyéből és meggyből 121
Meggyből - mindenféle jót 122
Finomságok ribiszkéből és egresből 125
Az ízes körtét a legjobb in natura fogyasztani 128
Gesztenye sósán és édesen 130
A mandula újrafelfedezése 132
Egy kis mazsolázgatás - Nagyszombattól
a Rajna-vidékig 135
Királyi ínyencségek -
a spárgától a szarvasgombáig 159
A spárgafőzés műhelytitkai 140
Brokkoli, kelbimbó, cukkini 143
Saláták tavaszra, nyárra 146
A spenót: „királyné inkognitóban" 149
Június étele, a zöldborsó 152
Paradicsomparádé 153
Tök az adu 158
Uborkaszezon 160
Cékla többféle változatban 163
Gombás ételek a Bakonytól Erdélyig 166
A titokzatos szarvasgomba 168
Találkozás a „szarvasgombakirállyal" 171
Gasztronómiai kalandozások - Itáliától Japánig 174
Rossini kedvencei 175
A firenzei bifsztek 177
A „boeuf bourguignon" regénye 181
Sóban sült ételek 184
Fokhagymás lakoma 186
Római menü articsókával és gnocchival 188
A spanyol konyha sztárja, a paella 191
Portugál portya 194
Finomságok kecske- és juhsajtból 197
Mediterrán országok kedvence - a báránypecsenye 201
Földközi kedvencek: a lóbab és a csicseriborsó 203
A sütőtök megdicsőülése 206
Belga étlap a waterzooitól a carbonnade-ig 208
Svájci kóstoló a Matterhornnál 211
Svéd konyhatitkok nyomában 214
A török konyha titkai 216
Reggeli szimfónia, angolra hangolva 219
„Vajas kenyér" dán módra 222
Orosz kóstoló: a zakuszka 225
India ajándéka: a chutney 228
Hogyan főzzünk japánul? 230
Pudingok, torták, palacsinták históriái 254
Pudinghistóriák - a „boudintől" a császárpudingig .235
Palacsinta sósán és édesen 238
Süteményreceptek az elfelejtett
Kugler-centenáriumra 241
Kugler Henrik gesztenyés desszertjei 244
Az uzsonnák elmaradhatatlan kísérője, a kuglóf 247
Sütemények karácsonyra 249
Mutató 253

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...