Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Úttörők Bőrharisnya története

Úttörők - Cooper - Régikönyvek
(0 vélemény)

Részlet a könyvből: Kegyetlenül hideg, zimankós decemberi délután volt. 1793-at írt a kalendárium. A nap nyugovóra hajolt, úgy, hogy az a szánkó, amelyik a Susquehannah-folyó forrásvidékeinek kusza hegyei közt kereste útját célja felé, erősen nekilátott, hogy felkapaszkodjék a kanyargós hegyi úton és még az éjjel beállta előtt megérkezzék. A hegyvidék forrásai, zúgó, zuhanó hegyi patakjai, amelyek nyarankint elevenné és hangossá teszik a kacagó zöld völgyeket, hogy szeszélyes össze-vissza kanyargások után a büszke folyam habjaiban egyesüljenek: most némák voltak, merevek és mozdulatlanok. Az egész vidéket rideg fehér lepel takarta, helyenkint méternyi mély is volt a hóréteg: a szánkó útját jobbról-balról szegélyező és biztosító cövekek is be voltak temetve a keményre fagyott hóba és az úttestből is csak az a keskeny sáv volt szabad, amelyen a szán elhaladhatott. E téli tájkép fölött derült ég világított; néhány könnyű, rózsás felhő úszkált a látóhatár felé siető nap körül; a levegő párái milliónyi apró kristályokká fagytak. A csikorgó hideg a lovakon is meglátszott, testükről, orrukból mint sűrű füst szállt fel a pára, szerszámukat vastagon belepte a dér. A szerszám fényesre csiszolt veretein, rézszögein meg-megcsillantak a ferdén ráeső nap sugarai, valahányszor a sűrű fenyvesek hatalmas védőfala rést nyitott számukra.

Fordítók:
Honti Rezső
Kiadó:
Hungária Kiadás
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Hungária Hírlapnyomda
Kötés típusa:
félvászon
Terjedelem:
128 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 16.00cm, Magasság: 23.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
Vitás vadászzsákmány 3
Egy úttörő 11
Otthon 13
A doktor úr 22
Az indián John 26
Ünnep este 32
Az élet változatosságai és változásai 41
Mozgalmas kirándulás 52
Hadjárat légi és vizi lakók ellen 60
Fellegek mindenfelé 66
Brávó hősi halála 75
Bőrharisnyát támadják - Bőrharisnya védekezik 82
Villámcsapás 91
Törvény előtt és - mögött 96
Erdőtűz 109
A barlang ostroma 119
A rejtély megoldódik 123

Cooper

A Cooper Car Company egy brit versenyautó-vállalat volt, amely az 1950-es és 1960-as években az egyik legsikeresebb Formula–1-es csapat volt.

Cooper  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...