Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Vallás és filozófia

Vallás és filozófia - Heine, Heinrich - Régikönyvek
(1 vélemény)

Heinrich Heine huszadik és harmincadik életéve között ünnepelt költője volt hazájának. Jogosan énekelhette: „Ha a legjobb neveket említik, köztük említik az enyémet is." A költő azonban nem érte be evvel. Politikus korban született és a történelem zajlása mindig magával ragadta. így lett ugyanakkor, mikor halhatatlan dalokat írt a szerelemről, a virágokról és a madarakról, egyszersmind politikai író. És mint ilyen, hazájának egyik legtöbbet támadott, legtöbbet bántott és szidalmazott embere. Az a Heine, akinek írásait azóta is minden német könyvégető - utoljára a német alsóbbrendűségi érzés inkarnációja, Göbbels - máglyára méltónak ítélte és lángokba is vetette, ha már őt magát - halála után majdnem száz évvel - nem hurcoltathatta Auschwitzba. Ő maga ezt írta magáról: „Hajlamom természettől fogva bizonyos dolce far niente felé vonz. Szívesen fekszem virágos gyepágyon, elnézem a felhők halk vonulását és gyönyörködöm kivilágításukban. A véletlen azonban úgy akarta, hogy ebből a csöndes andalgásomból gyakran felriasszon a sors egy-egy kemény oldalbalökése; kényszerűen részt kellett vennem a kor fájdalmaiban és harcaiban és részvételem ilyenkor komoly volt."

Fordítók:
Gáspár Endre
Kiadó:
Phönix
Kiadás éve:
1947
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Márkus-nyomda
Kötés típusa:
fűzött papír
Terjedelem:
158
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.50cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
Bevezetés 5
Németország Lutherig 19
Luthertől Kantig 63
Kanttól Hegelig 105

Heine, Heinrich

1797 - 1856
Christian Johann Heinrich Heine (eredeti nevén Harry Heine, Düsseldorf, 1797. december 13. – Párizs, 1856. február 17.) zsidó származású német romantikus költő, író, újságíró. Egyszerre mondják a romantika utolsó költőjének és a romantikát meghaladó realista és modern költőnek. Műveiben a német köznyelv irodalmivá vált. Újságíróként, tudósítóként tárcáinak, utazási élményeinek eddig nem ismert irodalmi színt, elegáns légiességet adott, ezzel együtt pedig magának a német nyelvnek is. Kritikus, politikailag elkötelezett újságíróként, esszéistaként, szatirikusként, vitázóként egyaránt volt csodált és rettegett. Egyike a leggyakrabban fordított német nyelvű költőknek. Megítélése, s az életművéhez való viszony gyakran változott és változik a történelem folyamán, napjainkban is. A romantika jegyében született és általa modernné és egyedivé formált lírája és az egész Európa gondjait látó és elemző publicista és esszéista a nagy triász harmadik tagja, Johann Wolfgang von Goethe, Friedrich Schiller és Heinrich Heine a három klasszikus óriás a német nép irodalmában. Heinrich Heine jelentősége a német irodalomban, Petőfi Sándoréhoz hasonlítható a magyar irodalomban.

Heine, Heinrich  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1983
Antikvár könyv
640 Ft 448 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft 420 Ft
20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 2012
Antikvár könyv
1 800 Ft 1 440 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2019.11.01. 11:08

    FILOZÓFIA VAGY TEOLÓGIA ,EZ ITT A KÉRDÉS.