Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Vendéglátó szakmai alapismeretek

Vendéglátó szakmai alapismeretek - dr. Hajdu Endre - Régikönyvek
Vendéglátó szakmai alapismeretek - Régikönyvek Vendéglátó szakmai alapismeretek - Régikönyvek Vendéglátó szakmai alapismeretek - Régikönyvek
(0 vélemény)
Kiadó:
Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Vállalat
Kiadás éve:
1984
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Negyedik változatlan utánnyomás
Nyomtatott példányszám:
2.920 darab
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
157 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 21.00cm
Kategória:
TARTA•L-0-MJEGYZEN

A TIYIDÉGLÁTÁS? 7
• lEMDtr....ÁTÁS RÖVID TÖRTÉNETE 8
L A sasyar vendéglátás kialakulása 8
71:- A vendéglátás fejlődése a felszabadulás után 10
a -~tGLATAS FELADATA 12
T=ÉGLÁTÁS TEVÉKENYSÉGE 16
a =E:L•CIÉST-MEGELOZÖ FOLYAMATOK 16
• 1..-eszerzés 16
• Irzszállitás 18
• trzátvétel 18
• Lektározás 20
• k: áruk, nyersanyagok vételezése 25
▪ 75....MLÉS 25
• F.lkészités 26
• Elkészités 27
i. Xészentartás 30
4. Adagolás, tálalás, száliitás 30
5. A termelőüzemek és dolgozóik 31
í. A termelés eszközigénye 39
i 7ÁLASZTÉK KIALAKITÁSA 44
1. Az ételsor összeállitásának feltételei 47
:. A választék csoportositása 48
:. Az étrendek összeállitása 51
4. A választék közlési módja 32
8. A "konyhai" szó értelmezése. Az ételek elnevezése 56
ÉRTÉKESITÉS 59
- Az értékesités formái 59
Felszolgálási rendszerek és módok 64
Számlázási módok 67
A felszolgálás legfontosabb alapszabályai 68
. A társasétkezések és a fogadások 72

3


6. Az üzleten kivüli értékesités 6€
7. Az értékesités dolgozói 9.
8. Az értékesités eszközigénye 93
9. Az italajánlat egyes kérdései 113
E/ SZOLGÁLTATÁS 117
1. Vendéglátó szolgáltatások 118
2. Szállodai szolgáltatások 121
3. Szórakoztatás 122
4. Uzleti esztétika 123
III. A VENDÉGLÁTÁS UZLETHÁLóZATA 127
A/ OSZTÁLYBASOROLÁS 127
B/ SZAKJELLEG ÉS TIPUS 130
1. Éttermek - vendéglők 131
2. Gyors étkezőhelyek 133
3. Cukrászdák, eszpresszók 134
4. Italüzletek 136
5. Szórakozóhelyek 137
6. Kereskedelmi szálláshelyek 138

Mellékletek 142
Az európai nemzetek konyhái 142
Forrásmunkák 157


dr. Hajdu Endre

dr. Hajdu Endre  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
6 900 Ft 4 830 Ft
30%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1978
Antikvár könyv
900 Ft 630 Ft
30%
Hűségpont:
 
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
900 Ft 630 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...