Vendéglátó szakmai alapismeretek

- Kiadó:
- Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Vállalat
- Kiadás éve:
- 1984
- Kiadás helye:
- Budapest
- Kiadás:
- Negyedik változatlan utánnyomás
- Nyomtatott példányszám:
- 2.920 darab
- Kötés típusa:
- ragasztott papír
- Terjedelem:
- 157 oldal
- Nyelv:
- magyar
- Méret:
- Szélesség: 15.00cm, Magasság: 21.00cm
- Kategória:
TARTA•L-0-MJEGYZEN
A TIYIDÉGLÁTÁS? 7
• lEMDtr....ÁTÁS RÖVID TÖRTÉNETE 8
L A sasyar vendéglátás kialakulása 8
71:- A vendéglátás fejlődése a felszabadulás után 10
a -~tGLATAS FELADATA 12
T=ÉGLÁTÁS TEVÉKENYSÉGE 16
a =E:L•CIÉST-MEGELOZÖ FOLYAMATOK 16
• 1..-eszerzés 16
• Irzszállitás 18
• trzátvétel 18
• Lektározás 20
• k: áruk, nyersanyagok vételezése 25
▪ 75....MLÉS 25
• F.lkészités 26
• Elkészités 27
i. Xészentartás 30
4. Adagolás, tálalás, száliitás 30
5. A termelőüzemek és dolgozóik 31
í. A termelés eszközigénye 39
i 7ÁLASZTÉK KIALAKITÁSA 44
1. Az ételsor összeállitásának feltételei 47
:. A választék csoportositása 48
:. Az étrendek összeállitása 51
4. A választék közlési módja 32
8. A "konyhai" szó értelmezése. Az ételek elnevezése 56
ÉRTÉKESITÉS 59
- Az értékesités formái 59
Felszolgálási rendszerek és módok 64
Számlázási módok 67
A felszolgálás legfontosabb alapszabályai 68
. A társasétkezések és a fogadások 72
3
6. Az üzleten kivüli értékesités 6€
7. Az értékesités dolgozói 9.
8. Az értékesités eszközigénye 93
9. Az italajánlat egyes kérdései 113
E/ SZOLGÁLTATÁS 117
1. Vendéglátó szolgáltatások 118
2. Szállodai szolgáltatások 121
3. Szórakoztatás 122
4. Uzleti esztétika 123
III. A VENDÉGLÁTÁS UZLETHÁLóZATA 127
A/ OSZTÁLYBASOROLÁS 127
B/ SZAKJELLEG ÉS TIPUS 130
1. Éttermek - vendéglők 131
2. Gyors étkezőhelyek 133
3. Cukrászdák, eszpresszók 134
4. Italüzletek 136
5. Szórakozóhelyek 137
6. Kereskedelmi szálláshelyek 138
Mellékletek 142
Az európai nemzetek konyhái 142
Forrásmunkák 157
A TIYIDÉGLÁTÁS? 7
• lEMDtr....ÁTÁS RÖVID TÖRTÉNETE 8
L A sasyar vendéglátás kialakulása 8
71:- A vendéglátás fejlődése a felszabadulás után 10
a -~tGLATAS FELADATA 12
T=ÉGLÁTÁS TEVÉKENYSÉGE 16
a =E:L•CIÉST-MEGELOZÖ FOLYAMATOK 16
• 1..-eszerzés 16
• Irzszállitás 18
• trzátvétel 18
• Lektározás 20
• k: áruk, nyersanyagok vételezése 25
▪ 75....MLÉS 25
• F.lkészités 26
• Elkészités 27
i. Xészentartás 30
4. Adagolás, tálalás, száliitás 30
5. A termelőüzemek és dolgozóik 31
í. A termelés eszközigénye 39
i 7ÁLASZTÉK KIALAKITÁSA 44
1. Az ételsor összeállitásának feltételei 47
:. A választék csoportositása 48
:. Az étrendek összeállitása 51
4. A választék közlési módja 32
8. A "konyhai" szó értelmezése. Az ételek elnevezése 56
ÉRTÉKESITÉS 59
- Az értékesités formái 59
Felszolgálási rendszerek és módok 64
Számlázási módok 67
A felszolgálás legfontosabb alapszabályai 68
. A társasétkezések és a fogadások 72
3
6. Az üzleten kivüli értékesités 6€
7. Az értékesités dolgozói 9.
8. Az értékesités eszközigénye 93
9. Az italajánlat egyes kérdései 113
E/ SZOLGÁLTATÁS 117
1. Vendéglátó szolgáltatások 118
2. Szállodai szolgáltatások 121
3. Szórakoztatás 122
4. Uzleti esztétika 123
III. A VENDÉGLÁTÁS UZLETHÁLóZATA 127
A/ OSZTÁLYBASOROLÁS 127
B/ SZAKJELLEG ÉS TIPUS 130
1. Éttermek - vendéglők 131
2. Gyors étkezőhelyek 133
3. Cukrászdák, eszpresszók 134
4. Italüzletek 136
5. Szórakozóhelyek 137
6. Kereskedelmi szálláshelyek 138
Mellékletek 142
Az európai nemzetek konyhái 142
Forrásmunkák 157
Az Ön ajánlója
Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...