Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Őstörténet és a korai civilizációk

Őstörténet és a korai civilizációk - Régikönyvek
(2 vélemény)

A történelem tudomány - de a történettudomány művészet is. A régmúlt idők eseményeinek összefoglalása, rendszerezése legalább annyira függ a hiteles vagy hitelesnek vélt történelmi dokumentumoktól, mint amennyire a tények, események közötti ellentmondások feltárásáról. Amikor arra keressük a választ, hogy ki, mikor és hol, mit és hogyan tett, a történelem kutatója a tudományos módszereket részesíti előnyben, amikor arra keressük a választ, hogy mindez miért történt, akkor viszont az objektivitást felváltják az egyéni nézőpontok. A történelem tehát olyan rendszer, amely a régi kultúrák emlékeit, a múlt törekvéseinek elbeszélését és a jelenkor következtetéseit igyekszik egységbe foglalni. S mindezt oly módon teszi, hogy egyesíti a régészet, az antropológia, a művészetek, az irodalom, a filozófia kutatási eredményeit a kreatív gondolkodás elemeivel.

Sorozatcím:
Világtörténelmi enciklopédia 1.
Fordítók:
Balogh Orsolya
Borító tervezők:
Badics Ilona
Kiadó:
Kossuth Kiadó zRt.
Kiadás éve:
2007
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda Zrt.
ISBN:
9789630955676
Kötés típusa:
fűzött kemény papír
Terjedelem:
119
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 21.00cm, Magasság: 28.00cm
Kategória:

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (2004Kossuth Kiadó) 2020. 12. 28. 20:10

    Világtörténelmi enciklopédia első része, nagyon jó minőség, jó ismeretanyag. Ajánlom. Már többször is kiadták, ez nem új keletű, de még most is tartja a megfelelő ismeretanyagot. Tetszik.

  • (2004Kossuth Kiadó) 2019. 08. 20. 14:21

    Jó sorozat!