Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Virág a bűn tengerében

Virág a bűn tengerében - Pu, Ceng - Régikönyvek
(1 vélemény)

Fu Caj-jün híres kurtizán volt Sanghajban. Szucsouból, a jóvágású legények és gyönyörű leányok városából került a századforduló pezsgő, tarka, félig nyugati nagyvárosába. Történt pedig, hogy egy vizsgákon fényesen szerepelt írástudó beleszeretett, majd amikor követnek nevezték ki, magával vitte a tengerentúlra, Európába. A kecses kínai asszony, akiről ott az európai fővárosokban senki sem sejtette, hogy csak ágyasfelesége a kínai követnek, meghódította az előkelő társaságot. Viktoria angol királynő még közös fényképet is készíttetett vele. Így azután Caj-jün életéről legendák keltek akkoriban Kínában, szépségét, kacérságát, szerelemben jártasságát románcban-dalban örökítették meg. Az egyik ének európai kalandjairól szól, a másik szerint egyszer megölte szolgálólányát, de mivel a bírák mind ismerték, enyhe büntetést szabtak ki rá. Tudni vélik, hogy később a bokszerlázadás egyik leverőjének, Waldersee tábornoknak volt a szeretője... Ceng Pu 1906-ban regényt írt az akkoriban oly ismert kurtizán életéről, s beleszőtte a korabeli Kína ellentmondásos világának megannyi színárnyalatát: a hagyományos írástudók beszélgetéseit régmúlt történelemkönyvek egy-egy passzusának hitelességéről, korrupt hivatalnokok mesterkedéseit a mandzsu udvarban, szép lányoknak és fiúszeretőknek udvarló aranyifjak mulatozásait. Elvisz bennünket az író a korabeli Európába, el az orosz anarchisták közé, találkozunk ravasz japán diplomatákkal és mindenre elszánt kínai forradalmárokkal is a regény lapjain. Kulcsregény volt: szorgos kínai filológusok minden szereplőjének valódi nevét kiderítették, de hol vannak már a valódi szereplők? A regény alakjai - ők ma is élnek.

Fordítók:
Háy Gyula
Borító tervezők:
Román György
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1988
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Második kiadás
Nyomda:
Széchenyi Nyomda
ISBN:
9630746859
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
550 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 18.00cm
Súly:
0.40kg
Kategória:

Pu, Ceng

Pu, Ceng  további könyvei

10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 000 Ft 1 800 Ft
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
4 000 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2020. 08. 03. 19:21

    A más, a nem ismert világ mindig érdekes, de ez több annál, egyféle tükör is, hogy mi - európaiak milyen módon élnünk, gondolkodunk... Gyönyörű könyv a másféle érzelmekről, mondatokról, érzésekről.