Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Vízvári Mariska szakácskönyve

Vízvári Mariska szakácskönyve - Vízváry Mariska - Régikönyvek
(1 vélemény)

Vízváry Mariska (Bp., 1877.- . Bp., 1954.): színésznő. Nem csak színpadi és filmszerepei miatt volt népszerű, sokan olvasták receptjeit is. Az itt közölt ételek ma is elkészíthetők.

Sorozatcím:
Régi idők szakácskönyve
Kiadó:
Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás éve:
1986
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Egyetemi Nyomda
ISBN:
9632233859
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
58 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 20.50cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
Levesek
Tyúkhús leves 3
Szegedi halászlé 3
Rákleves 4
Zableves 5
Csirkeleves 5
Malacaprólék leves 6
Halak, rákok
Halpörkölt 6
Halpaprikás 7
Ráchal 7
Haring almával 8
Tengeri rák majonézzel 9
Conserv tengeri rák kirántva 9
Conserv pisztráng sülve 10
Angolna bevonva 10
Olajos szardinia pácolva 11
Halkocsonya 11
Scampi olaszosan 12
Áttört halszeletek 12
Hal=mousse 13
Gombás hal 13
Hal fehér mártással 13
Hideg rántott hal pácolása 14
Előételek
Töltött burgonya 14
Palacsintva ragoutval 15
Libamáj sülve 16
Libamájpástétom 17
Malac-kocsonya 19
Printaniére 19
Sajtpudding 20
Libamáj risotto 20
Maccaroni á la Napolitaine 21
Nyúlpástétom 21
Olasz bomba 22
Francia burgonya 23
Gombapaprikás 23
Borjúvelő hidegen 24
Töltött gomba 25
Spárga mousse 26
Tojás en cocotte 26
Töltött kelkáposzta 27
Burgonya pudding 27
Tök spárgamódra 28
Szerb rizs 28
Maccarons aux gratins 29
Kaviár elkészítése 29
Fekete gyökér hollandi módra 29
Káposztás palacsinta 30
Karfiol libamájszeletekkel 30
Prillat=Savarin rántotta 31
Homardinnes 31
Tésztában sült szardinia 32
Húsételek
Tyúk croquette 32
Tárkonyos borjúfej 33
Hamis tárkonyos borjúfej 34
Vesepecsenye vajastésztában 35
Levesben főtt tyúkpecsenye 36
Vaddisznó főzve 36
Poulard borban 37
Fácán gesztenyével 37
Töltött borjúszelet 38
Fogolymadár 38
Töltött borjúcomb 39
Rumsteak zöldséggel 39
Pörkölt csirke 40
Paprikás csirke 40
Borjúszelet sonkával 41
Töltött malac 41
Saláták és savanyitottak
Hering saláta 42
Zöld saláta tejfellel 42
Bab- és burgonya-saláta 43
Levesben főtt zöldségolajjal 44
Orosz saláta 44
Kovászos uborka 45
Mixed pickles 45
Káposztával töltött paprika 46
Francia saláta 47
Főzelékek
Babfőzelék rántás nélkül 47
Lerakott káposzta 48
Töltött szőlőlevél 48
Kapros tökfőzelék 49
Saláta főzelék 49
Mártások
Majonnaise 50
Tatár mártás 51
Remoulard mártás 51
Estragon mártás 52
Gomba mártás 52
Metélő hagyma (schnittling) mártás 52
Szardella mártás 53
Aprólék mártás 53
Vegyesek
Töltött jour-kenyér 54
Habgaluska 54
Káposztás pogácsa 55
Paprikalekvár 55
Sült burgonya hámozva 55
Tölteni való paprika eltevése télre 56
Rakott pirított kenyér 56
Gyöngyhagyma körözet 57
Gyümölcs pálinka 57
Narancsszeletek rummal 58

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1986Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó) 2017.11.23. 13:11

    Egy klasszikus! Mert aki kiugróan tehetséges valamiben, feltehetően másban is... Remek színpadi alakításai mellett teljes értékű, híres konyhát vezetett és tanított.