Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Wittgenstein szóvivője - avagy Mondatok a 'mondatlan' és 'mondhatatlan' regényéhez - ÜKH 2018

Wittgenstein szóvivője - avagy Mondatok a 'mondatlan' és 'mondhatatlan' regényéhez - ÜKH 2018 - Tóth László - Régikönyvek
(0 vélemény)

"Tóth László költészetének egész volumene kétségtelenül a kései modern magyar költészet megkapó, magas erősségei közé tartozik. Csupa drámai nyugtalanság feszül mindvégig benne - egy kételyekkel telített, alapvetően tragiko-groteszk színezetű, őszinte lélek életérzését, -szemléletét szólaltatva meg változatos hangon és maszkokkal." (Fogarassy Miklós) Költészetében "Történelmi reflexió és létfilozófiai hermetizmus, ironikus lírai önvallomás és családtörténeti fragmentum szerencsésen egészítik ki és ellenpontozzák egymást a formák karneváli forgatagában. Az így felfogott egységben a komor én, az érzelmes én, a személytelen én, a szatirikus én, az énhiányos én mind a költő egy-egy arca". (Grendel Lajos) Verseiben "magának az átváltozásnak a rögzíthetősége képezi azt a problémát, melyet költészete kardinálissá tesz. Ez a költői alapállás az olvasói pozícióból Tóth költészetét folyamatos work in progressként láttatja. A legtöbb költemény olyan intenzitású pillanatban nyílik meg az értelmező számára, mint amikor az előhívandó filmből már-már kitetszik a fotográfia. [...] Vagy egyszerűen egymásra csúsznak a szövegek, összeolvasódnak, szinte regénnyé válnak, ahogy egy családi fotóalbum is előbb vagy utóbb egybeolvasódik". (Csehy Zoltán)

Kiadó:
Gondolat Kiadó
Kiadás éve:
2018
ISBN:
9789636938734
Terjedelem:
188 oldal
Kategória:

Tóth László

Tóth László  további könyvei

Ötödik emelet - Tóth László - Régikönyvek
30%
1 000 Ft 700 Ft (30%)
Antikvár könyv
A különös kérő - Tóth László - Régikönyvek
20%
3 500 Ft 2 800 Ft (20%)
Antikvár könyv
Szervezeti élet - Tóth László - Régikönyvek
legjobb ár
320 Ft 200 Ft (38%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...