Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Zsidó hitéleti kislexikon

Zsidó hitéleti kislexikon - Jólesz Károly - Régikönyvek
Zsidó hitéleti kislexikon - Régikönyvek Zsidó hitéleti kislexikon - Régikönyvek
(2 vélemény)

Jólesz Károly Zsidó hitéleti kislexikona hézagpótló munka Magyarországon, írja a kötetről előszavában Scheiber Sándor professzor, majd így folytatja: „Az elmúlt nemzedék ezeket a tudnivalókat a szülőktől és a nagyszülőktől nyerte. Ők azonban mártírokká váltak és nem tudják átadni ismereteiket az utódoknak. Így irodalmi forrásokhoz kell folyamodniok.” A szerző, aki a budapesti egyetemen doktorált és az Országos Rabbiképző Intézetben nyert rabbidiplomát, a legigényesebb zsidó hitéleti fogalmakat gyűjtötte össze és értelmezte úgy, hogy a tömör és világos fogalmazásból a laikus is megkaphatja a szükséges felvilágosítást. „Aki ezt a könyvet forgatja – írja Scheiber professzor –, a zsidó hitéletről világos és teljes képet kap.” Minthogy hasonló jellegű munka a múltban is igen kevés számban jelent meg gyakorlatilag már azokhoz sem lehet hozzájutni, bizonyos, hogy Jólesz Károly lexikona valóságos közönségigényt elégít ki.

Borító tervezők:
Kass János
Kiadó:
Korona Gt.
Kiadás éve:
1987
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Egyetemi Nyomda
ISBN:
9632730240
Kötés típusa:
kemény papírkötés kiadói borítóban
Terjedelem:
262 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 19.50cm
Súly:
0.30kg
Kategória:
Tartalomjegyzék

Előszó (Scheiber Sándor) 5
Bevezetés az első kiadáshoz 6
Bevezetés a második kiadáshoz 8
Rö vidi tések, utalások
Szöveg 11
Index ',253

Jólesz Károly

Jólesz Károly  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1996
Antikvár könyv
2 500 Ft 1 750 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2019.06.07. 2:21

    Váratlan vásárlás, nem ismertem ezt a könyvet.

  • 2017.03.27. 20:44

    21 éves koromban tudtam meg, hogy zsidó családban született az anyai nagypapám. Emiatt a zsidó vallás nem volt kiemelt érdeklődési területem. Azóta gyakran "kapok" magyarázatot a szépirodalmi és a hétköznapi élet-beszédek, gyűlölködések megértéséhez a zsidó tárgú könyvekből. Ez a kötet az esti lefekvésemkor gyakran segít megérteni a napközben hallott szövegeket, példákat. Minden testvérem ellátom 1-1 példánnyal és még a körzeti/házi/orvosom feleségének is adtam,aki Leningrád környékéről származik és férjét segíti beavatni a saját hitvilágába...Unokáim is kiegészítőként hasznosítják iskolai tanulmányaikhoz. Jelenleg 3 pld.-t kívánok venni a családtagoknak... Tömören a véleményem: nekünk fontos, hasznos, érthető, az emberi kultúrához tartozó tömör alap...