Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

44 év után A Budapest-Moszkva-Bukarest háromszög

44 év után - Méray Tibor - Régikönyvek
(0 vélemény)

Méray Tibor 1956 novemberében - 32 éves korában - menekült el Magyarországról feleségével, Rózsával, és karon ülő kislányával, Magdival. A Nagy Imre-csoport Romániába történő elhurcolása után 72 órával, a magyar-jugoszláv zöld határon átszökve hagyták el hazájukat. Hogy senki se mondhassa: íme, a Nagy Imre köréhez tartozók az imperialistákhoz menekültek. A jugoszlávok nemigen tudták, mihez kezdjenek velük. Végül Franciaország fogadta be őket. Párizsi sorsuk nem volt könnyű; a nyelvet nem beszélték, semmilyen fix jövedelemmel nem rendelkeztek. Méray Tibor végig magyarul írt, könyveit mások fordították franciára, angolra, németre, olaszra, spanyolra, de még keleti nyelvekre is. Ám munkáira a nyugati közvélemény rendkívül kíváncsi volt. Így sikerkönyvei - köztük a Búcsúlevél, a Tisztító vihar, a Nagy Imre élete és halála, a Budapest 1956, az orosz-kínai viszonyt évszázadokra visszamenően bemutató-boncolgató-értelmező, A Moszkva-Peking szakítás stb. - biztosították a megélhetést. Méray Tibor 1962 óta a Párizsban megjelent Irodalmi Újság szerkesztője, 1971-től főszerkesztője. A Mentor kiadónál A párizsi vártán címmel két kötetben, 2000-ben kiadott mintegy 800 oldalnyi publicisztikája tanúsítja: a neves író és újságíró az évek során tapodtat sem engedett a forradalom igazából.

Borító tervezők:
Birtalan Zsolt
Kiadó:
Mentor
Kiadás éve:
2001
Kiadás helye:
Marosvásárhely
Nyomda:
Lyra Kiadó Kft.
ISBN:
9738002702
Terjedelem:
96
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.50cm, Magasság: 19.00cm
Kategória:

Méray Tibor

1924 -
Méray Tibor (Budapest, 1924. április 6. –) Kossuth-díjas magyar író, újságíró, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

Méray Tibor  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...