Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Megrendelésének leadásával Ön a Régikönyvek Kft. vásárlója lesz. Kérjük, tanulmányozza át az alábbi tudnivalókat:

Jelen üzletszabályzat a Régikönyvek Kft. (székhelye: 1053 Budapest, Múzeum krt. 39., telephely: 1045 Budapest, Istvántelki út 10-12., cégjegyzékszám: 01-09-195472; adószáma: 25026317-2-41.) - továbbiakban: Online Antikvárium - és a Régikönyvek Kft. által nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél - a továbbiakban: Ügyfél - jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek).

Online antikvárium a www.regikonyvek.hu weboldalon üzemeltetett webáruházában kizárólag használt könyvek kereskedelmével foglalkozik.

Cégadatok

Üzemeltetés:

Régikönyvek Kft.

Képviseli:

Jáky Balázs ügyvezető

Telefon:

+36 1 443 3460

Postacím:

1045 Budapest, Istvántelki út 10-12.

E-mail cím:

info@regikonyvek.hu

Cégjegyzékszám:

01-09-195472

Bejegyezve:

Fővárosi Bíróság, mint Cégbíróság

Adószám:

25026317-2-41

Bankszámlaszám:

10918001-00000096-12570002 UniCredit Bank

Ügyfélszolgálat:

Régikönyvek Kft.

Ügyfélszolgálati iroda helye:

1045 Budapest, Istvántelki út 10-12.

Ügyfélszolgálat nyitvatartási ideje:

H-P: 8:30-15:30

Telefon:

+36 1 443 3460

Internet cím:

www.regikonyvek.hu

E-mail:

info@regikonyvek.hu

Regisztráció

Az Online Antikvárium Ügyfél által történő használatának feltétele a regisztráció elvégzése, majd pedig a regisztrált felhasználóként történő belépés. A regisztrációval Ön, mint a jelen webáruház vásárlója, elfogadja a jelen üzletszabályzatot és általános szerződési feltételeket.

A regisztráció elsődleges célja a vásárlás egyszerűbbé tétele, az webáruház (továbbiakban: áruház) kényelmi szolgáltatásaink és egyedi ajánlatainak igénybe vétele. A megadott szállítási és statisztikai adatokat személyes információként kezeljük. A megrendelés optimális teljesítéséhez szükséges szállítási adatokat kizárólag a futárszolgáltató felé közvetítjük.

Az Ügyfél bármikor jogosult regsiztrációjának törlését kezdeményezni az Online Antikváriumnál, amely kérést a szolgáltató haladéktalanul, de legkésőbb a kérés beérkezését követően 8 napon belül teljesít. Az Online Antikvárium jogosult az adott Ügyfél regisztrációját haladéktalanul törölni, ha az Ügyfél valóltal adatokat adott meg a regsiztráció során, vagy a weboldal haszálata során jogszabálysértést követ el, vagy magatartásával más személyek jogát vagy jogos érdekét sérti. Az Onile Antikvárium jogosult a regisztrráció fennállásának teljes időtartama alatt ellenőrizni, hogy a felhasználó (Ügyfél) által megadott adatok valósak-e.

 

Szállítási és fizetési feltételek

Pontos részletekket a Szállítási és Fizetési feltételeinkről itt olvashat.

A megrendelt terméket vagy termékeket az Ügyfél jogosult a Régikönyvek Kft., 1045 Budapest, Istvántelki út 10-12. szám alatti telephelyén, vagy a kijelölt átvevőhelyeken személyesen átvenni. Továbbá jogosult kérni a termékek kiszállítását az általa megadott címre Magyarország területén belül. Kérjük, hogy ha az ügyfélszolgálaton, vagy a kijelölt helyeken kívánja átvenni a megvásárolt termékeket, akkor várja meg, amíg az ügyfélszolgálat felveszi Önnel a kapcsolatot, ha a megrendelt könyvek átvehetők!

Szállítási határidő általában a beérkezett megrendelés feldolgozásától számított 4-6 munkanap.

Amennyiben a megjelölt üzletek egyikében kívánja személyesen átvenni a megvásárolt termékeket, a szállítási határidő a beérkezett megrendelés feldolgozásától számított 4-7 munkanapra módosul.

Az áruházunkban megrendelt árukat a GLS csomagküldő szolgálata kézbesíti. A futárszolgálat 2 alkalommal keresi fel a vásárlót és próbálja meg az utánvételes csomagot személyesen kézbesíteni. Az első sikertelen alkalommal értesítést hagy az elérhetőségeivel, így a megrendelőnek lehetősége nyílik a futárral illetve az ügyfélszolgálattal leegyeztetni a következő kiszállítás időpontját. A második sikertelen megkeresés után a GLS a csomagot visszajuttatja részünkre és a Régikönyvek Kft. a termék vagy termékek visszaérkezésekor – minden további nyilatkozat nélkül – a termék vagy termékek vonatkozásában az adásvételtől eláll. Az Online Antikvárium fenti elállása esetén az elállást követően az Ügyfél által korábban átutalt vételárat – az Online Antikvárium elállással kapcsolatos költségeinek levonása után – 30 napon belül visszautalja az Ügyfél részére.

Néhány esetben előfordulhat, hogy a szállító nem találja meg a csomag címzettjét, vagy a címzett nem tartózkodik a megadott helyen, esetleg nem kapta meg az értesítőt. Ilyen esetekben – ha a vételár még nem került visszautalásra – kérjük, jelezze ezt ügyfélszolgálatunkon és a postaköltség ismételt felszámításával újra kipostázzuk a csomagot. Amennyiben ugyanarról a címről több alkalommal is visszaérkezik a csomagot, automatikusan töröljük a további megrendeléseit, illetve címére csak az áru értékének átutalással történő kiegyenlítése után szállítunk.

A küldemény kézhezvételekor ellenőrizze annak sértetlenségét. Ha a csomag sérült és nincs mellékelve a futár által kitöltött kárfelvételi jegyzőkönyv, kérjük, ne vegye át a csomagot!

Esetleges áruhiány esetén küldje el a futár által kitöltött jegyzőkönyvet, és azonnal pótoljuk a hiányzó terméket. A további reklamációk/garanciális ügyek érvényesítése érdekében kérjük, őrizze meg a kifizetését igazoló számlát és szállítólevelet.

Az Online Antikvárium a rendelés beérkezését követő 3 munkanapon belül értesítést küld a megrendelt áru kiszállításáról. Abban az esetben, ha a megrendelt áru raktárkészlete kifogyott a Régikönyvek Kft. fenntartja magának a jogot, hogy elálljon a szerződéstől.

Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, az Online Antikvárium az Ügyfelet erről haladéktalanul tájékoztatja és az esetlegesen előre kifizetett vételárat visszautalja az Ügyfél részére, a tájékoztatást követően legkésőbb 30 napon belül.

A weboldalon található termék mellett feltüntetett ár a termék ajánlati ára, amely nem tartalmazza az esetleges szállítási költséget. Az ajánlati ár az adott pillanatban, illetve akciós termékek esetén a weboldalon meghirdetett ideig érvényes.

Webáruházunkban a vásárlás utánvétes fizetéssel, paypal fizetéssel, banki előre utalással vagy online bankkártyás fizetéssel lehetséges.

Fizetés bankkártyával

(Visa, Visa electron, Mastercard, Maestro, American Express)
A bankkártyás fizetés révén Ön kényelmesen és biztonságosan vásárolhat áruházunkban. A kiválasztott áruk megrendelése után Önt az OTP Bank fizetőoldalára irányítjuk, ahol a fizetés a Bank által üzemeltetett,a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik. Vásárlóinknak csak annyi a dolga, hogy a fizetési mód kiválasztásánál az "OTP (bankkártyás fizetés)" feliratra kattintsanak, majd az OTP fizetési oldalán a kártya számát, lejárati dátumát és háromjegyű biztonsági kódját megadják.

A kizárólag elektronikus használatra kibocsátott bankkártyákat csak abban az esetben fogadhatjuk el, amennyiben annak használatát a kártyát kibocsátó bank engedélyezi! Kérjük, érdeklődjön bankjánál, hogy az Ön kártyája felhasználható-e online vásárláshoz.

Kártyájának adatai mindvégig tökéletes biztonságban lesznek a fizetési szolgáltató SSL titkosítással ellátott fizetőoldalán, webáruházunk csak a tranzakció eredményéről kap tájékoztatást. A vásárlás végeztével e-mailben is visszaigazoljuk a fizetés eredményét, illetve elküldjük az úgynevezett tranzakcióazonosítót. Ez a szám azonosítja bankja felé a kártyás fizetést (ezeket az adatokat a regisztrált felhasználóink az "Ön fiókja" menüpontban bármikor lekérdezhetik).

Az OTP részletes fizetési tájékoztatóját itt olvashatja el.

Amennyiben rendelkezik PayPal regisztrációval, bankkártya adatai megadása nélkül vásárolhat a Régikönyvek oldalán. A megrendelés átvétele illetve kiszállítása a sikeres fizetés után lehetséges.

On-line banki átutalás (OTP vagy PayPal fizetési mód esetén), minden esetben a külső szolgáltató által biztosított, SSL protokollt használó, biztonságos kommuniációs csatornán történik.

Amennyiben a választott fizetési mód bármilyen technikai oknál fogva nem kerül elfogadásra, Önnek lehetősége van a rendelést egy másik fizetési mód kiválasztásával ismételten leadni.
Ebben az esetben a sikertelen fizetésről érkező e-mail vagy a megrendelés végoldalán, illetve a rendelések között az "újrarendelés" gombra kattintva tudja megismételni rendelését, ezzel az előzőleg megvásárolni kívánt termékek újra a kosárba kerülnek, hogy Ön új fizetési módot választhasson, és ezzel véglegesíthesse megrendelését.

Elállás joga, módja, következményei

Ügyfélszolgálatunkon történő személyes átvétel esetén, az Ügyfél helyben elállhat a vásárlástól. Kijelölt helyen történő személyes átvétel esetén a vásárlástól csak ügyfélszolgálatunkon keresztül állhat el a vásárlástól. A kijelölt átvevőhelyek csak a megrendelésék továbbítására, a csomagok átadására szolgálnak!

Amennyiben Ügyfél a termék házhozszállítása után kíván a vásárlástól elállni, azt az áru átvételét követő 14 naptári napon belül, indoklás nélkül megteheti. Ennek módjáról a Távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) számú kormányrendelet rendelkezik. Ügyfél az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. A terméket eredeti, sértetlen állapotban kell a számlával együtt visszajuttatnia az Online Antikvárium címére. Az Online Antikvárium kizárólag sérülésmentes, hiánytalan tartalmú visszaszolgáltatása esetén köteles a vásárolt termék(ek) vételárát megtéríteni. A visszatérítés nem vonatkozik az esetlegesen felmerült szállítási költség megtérítésére! Az elállási jog gyakorlása semmilyen többletköltséget nem jelent a vásárló számára, a termék visszajuttatásáról azonban Ügyfélnek kell gondoskodnia. Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot 8 munkanapon belül elküldeni, egyúttal gondoskodnia kell a termék mihamarabbi visszajuttatásáról. Elállás esetén a az Online Antikvárium követelheti a fogyasztótól az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárai megtérítését.

Kézhezvételi időpont az ügyfélszolgálaton történt átvétel esetében a termék ügyfélszolgálati átvételének időpontja, házhozszállítás esetében a futártól történő átvétel időpontja.

Ügyfél kérésére az Online Antikvárium készséggel gondoskodik a visszaszállítás bonyolításáról, erre vonatkozó igényeket Szolgáltató ügyfélszolgálata fogadja. A visszaszállítás költségeivel kapcsolatosan a GLS csomagküldő szolgálat díjai az irányadóak.

A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási jogot olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő.

Amennyiben a visszaküldött csomag megfelel a fenti feltételeknek, az Online Antikvárium kötelezettséget vállal arra, hogy a benne szereplő termék(ek) vételárát a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelően, a csomag átvételét követő 30 napon belül hiánytalanul visszautalja a vásárló részére.

Szavatosság

A Szolgáltató rögzíti, hogy a webáruházban értékesített termékek jellegükből adódóan használtak. A fentieknek megfelelően az Ügyfél tudomásul veszi, hogy a megvásárolt termék hibás vagy hiányos lehet.

A reklamáció kezelését a szavatosság teljes időszakában az Online Antikvárium ügyfélszolgálata kezeli.

Az Online Antikvárium szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.

Az Online Antikvárium megtesz mindent azért, hogy a webáruházában megjelenő adatok (termékek, árak, elérhetősége, leírása, stb.) a lehető legpontosabbak legyenek. Az esetlegesen előforduló hibákért az Online Antikvárium felelősségére a 17/1999. (II.5.) kormányrendeletben és a Ptk.-ban rögzített rendelkezések irányadóak.

Egyéb rendelkezések

A Felek vitás kérdéseik rendezésére kikötik a Budai Központi Kerületi Bíróság kizárólagos illetékességét.

Az Ügyfél teljes körű felelősséggel tartozik minden olyan rendelésért és egyéb tranzakcióért, amelynek során az ő saját jelszava felhasználásra került. Erre való tekintettel kérjük, hogy a Tisztelt Ügyfelek gondoskodjanak jelszavuk megfelelő titokban tartásáról. Az Ügyfél ezen felelőssége nem áll fenn, ha jelszava saját hibáján kívül került illetéktelenül harmadik személyhez. Az Online Antikvárium nem vállal felelősséget a rendelés nem teljesítéséből, késésből, a szolgáltatás leállásából eredő, és/vagy az esetleges üzleti vagy magántermészetű információk elvesztéséből vagy egyéb anyagi veszteségből fakadó károkért.

 

A dokumentum pdf formátumban történő letöltéséhez kattins ide!