Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Megrendelésének leadásával Ön a Régikönyvek Kft. vásárlója lesz. Kérjük, tanulmányozza át az alábbi tudnivalókat:

Jelen üzletszabályzat a Régikönyvek Kft. (székhelye: 1053 Budapest, Múzeum krt 39., telephely: 1045 Budapest, Istvántelki út 10-12., cégjegyzékszám: 01-09-195472; adószáma: 25026317-2-41.) - továbbiakban: Online Antikvárium - és a Régikönyvek Kft. által nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél - a továbbiakban: Ügyfél - jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek).

Online antikvárium a www.regikonyvek.hu weboldalon üzemeltetett webáruházában kizárólag használt könyvek kereskedelmével foglalkozik.

Cégadatok

Üzemeltetés:

Régikönyvek Kft.

Képviseli:

Jáky Balázs ügyvezető

Telefon:

+36 1 443 3460

Postacím:

1045 Budapest, Istvántelki út 10-12.

E-mail cím:

info@regikonyvek.hu

Cégjegyzékszám:

01-09-195472

Bejegyezve:

Fővárosi Bíróság, mint Cégbíróság

Adószám:

25026317-2-41

Bankszámlaszám:

10918001-00000096-12570002 UniCredit Bank

Ügyfélszolgálat:

Régikönyvek Kft.

Ügyfélszolgálati iroda helye:

1045 Budapest, Istvántelki út 10-12.

Ügyfélszolgálat nyitvatartási ideje:

H-P: 8:30-15:30

Telefon:

+36 1 443 3460

Internet cím:

www.regikonyvek.hu

E-mail:

info@regikonyvek.hu

Regisztráció

Az Online Antikvárium Ügyfél által történő használatának feltétele a regisztráció elvégzése, majd pedig a regisztrált felhasználóként történő belépés. A regisztrációval Ön, mint a jelen webáruház vásárlója, elfogadja a jelen üzletszabályzatot és általános szerződési feltételeket.

A regisztráció elsődleges célja a vásárlás egyszerűbbé tétele, az webáruház (továbbiakban: áruház) kényelmi szolgáltatásaink és egyedi ajánlatainak igénybe vétele. A megadott szállítási és statisztikai adatokat személyes információként kezeljük. A megrendelés optimális teljesítéséhez szükséges szállítási adatokat kizárólag a futárszolgáltató felé közvetítjük.

Az Ügyfél bármikor jogosult regsiztrációjának törlését kezdeményezni az Online Antikváriumnál, amely kérést a szolgáltató haladéktalanul, de legkésőbb a kérés beérkezését követően 8 napon belül teljesít. Az Online Antikvárium jogosult az adott Ügyfél regisztrációját haladéktalanul törölni, ha az Ügyfél valóltal adatokat adott meg a regsiztráció során, vagy a weboldal haszálata során jogszabálysértést követ el, vagy magatartásával más személyek jogát vagy jogos érdekét sérti. Az Onile Antikvárium jogosult a regisztrráció fennállásának teljes időtartama alatt ellenőrizni, hogy a felhasználó (Ügyfél) által megadott adatok valósak-e.

 

Szállítási és fizetési feltételek

Pontos részletekket a Szállítási és Fizetési feltételeinkről itt olvashat.

A megrendelt terméket vagy termékeket az Ügyfél jogosult a Régikönyvek Kft., 1045 Budapest, Istvántelki út 10-12. szám alatti telephelyén, vagy a kijelölt átvevőhelyeken személyesen átvenni. Továbbá jogosult kérni a termékek kiszállítását az általa megadott címre Magyarország területén belül. Kérjük, hogy ha az ügyfélszolgálaton, vagy a kijelölt helyeken kívánja átvenni a megvásárolt termékeket, akkor várja meg, amíg az ügyfélszolgálat felveszi Önnel a kapcsolatot, ha a megrendelt könyvek átvehetők!

Szállítási határidő általában a beérkezett megrendelés feldolgozásától számított 4-6 munkanap.

Amennyiben a megjelölt üzletek egyikében kívánja személyesen átvenni a megvásárolt termékeket, a szállítási határidő a beérkezett megrendelés feldolgozásától számított 4-7 munkanapra módosul.

Az áruházunkban megrendelt árukat az Express One csomagküldő szolgálata kézbesíti. A futárszolgálat 2 alkalommal keresi fel a vásárlót és próbálja meg az utánvételes csomagot személyesen kézbesíteni. Az első sikertelen alkalommal értesítést hagy az elérhetőségeivel, így a megrendelőnek lehetősége nyílik a futárral illetve az ügyfélszolgálattal leegyeztetni a következő kiszállítás időpontját. A második sikertelen megkeresés után az Express One a csomagot visszajuttatja részünkre és a Régikönyvek Kft. a termék vagy termékek visszaérkezésekor – minden további nyilatkozat nélkül – a termék vagy termékek vonatkozásában az adásvételtől eláll. Az Online Antikvárium fenti elállása esetén az elállást követően az Ügyfél által korábban átutalt vételárat – az Online Antikvárium elállással kapcsolatos költségeinek levonása után – 30 napon belül visszautalja az Ügyfél részére.

Néhány esetben előfordulhat, hogy a szállító nem találja meg a csomag címzettjét, vagy a címzett nem tartózkodik a megadott helyen, esetleg nem kapta meg az értesítőt. Ilyen esetekben – ha a vételár még nem került visszautalásra – kérjük, jelezze ezt ügyfélszolgálatunkon és a postaköltség ismételt felszámításával újra kipostázzuk a csomagot. Amennyiben ugyanarról a címről több alkalommal is visszaérkezik a csomagot, automatikusan töröljük a további megrendeléseit, illetve címére csak az áru értékének átutalással történő kiegyenlítése után szállítunk.

A küldemény kézhezvételekor ellenőrizze annak sértetlenségét. Ha a csomag sérült és nincs mellékelve a futár által kitöltött kárfelvételi jegyzőkönyv, kérjük, ne vegye át a csomagot!

Esetleges áruhiány esetén küldje el a futár által kitöltött jegyzőkönyvet, és azonnal pótoljuk a hiányzó terméket. A további reklamációk/garanciális ügyek érvényesítése érdekében kérjük, őrizze meg a kifizetését igazoló számlát és szállítólevelet.

Az Online Antikvárium a rendelés beérkezését követő 3 munkanapon belül értesítést küld a megrendelt áru kiszállításáról. Abban az esetben, ha a megrendelt áru raktárkészlete kifogyott a Régikönyvek Kft. fenntartja magának a jogot, hogy elálljon a szerződéstől.

Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, az Online Antikvárium az Ügyfelet erről haladéktalanul tájékoztatja és az esetlegesen előre kifizetett vételárat visszautalja az Ügyfél részére, a tájékoztatást követően legkésőbb 30 napon belül.

A weboldalon található termék mellett feltüntetett ár a termék ajánlati ára, amely nem tartalmazza az esetleges szállítási költséget. Az ajánlati ár az adott pillanatban, illetve akciós termékek esetén a weboldalon meghirdetett ideig érvényes.

Webáruházunkban a vásárlás utánvétes fizetéssel, paypal fizetéssel, banki előre utalással vagy online bankkártyás fizetéssel lehetséges.

Fizetés bankkártyával

(Visa, Visa electron, Mastercard, Maestro, American Express)
A bankkártyás fizetés révén Ön kényelmesen és biztonságosan vásárolhat áruházunkban. A kiválasztott áruk megrendelése után Önt az SimplePay fizetőoldalára irányítjuk, ahol a fizetés a Bank által üzemeltetett,a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik. Vásárlóinknak csak annyi a dolga, hogy a fizetési mód kiválasztásánál az "SimplePay (bankkártyás fizetés)" feliratra kattintsanak, majd az SimplePay fizetési oldalán a kártya számát, lejárati dátumát és háromjegyű biztonsági kódját megadják.

A kizárólag elektronikus használatra kibocsátott bankkártyákat csak abban az esetben fogadhatjuk el, amennyiben annak használatát a kártyát kibocsátó bank engedélyezi! Kérjük, érdeklődjön bankjánál, hogy az Ön kártyája felhasználható-e online vásárláshoz.

Kártyájának adatai mindvégig tökéletes biztonságban lesznek a fizetési szolgáltató SSL titkosítással ellátott fizetőoldalán, webáruházunk csak a tranzakció eredményéről kap tájékoztatást. A vásárlás végeztével e-mailben is visszaigazoljuk a fizetés eredményét, illetve elküldjük az úgynevezett tranzakcióazonosítót. Ez a szám azonosítja bankja felé a kártyás fizetést (ezeket az adatokat a regisztrált felhasználóink az "Ön fiókja" menüpontban bármikor lekérdezhetik).

Az SimpleyPay részletes fizetési tájékoztatóját itt olvashatja el.

Amennyiben rendelkezik PayPal regisztrációval, bankkártya adatai megadása nélkül vásárolhat a Régikönyvek oldalán. A megrendelés átvétele illetve kiszállítása a sikeres fizetés után lehetséges.

Online banki átutalás (SimplePay vagy PayPal fizetési mód esetén), minden esetben a külső szolgáltató által biztosított, SSL protokollt használó, biztonságos kommuniációs csatornán történik.

Amennyiben a választott fizetési mód bármilyen technikai oknál fogva nem kerül elfogadásra, Önnek lehetősége van a rendelést egy másik fizetési mód kiválasztásával ismételten leadni.
Ebben az esetben a sikertelen fizetésről érkező e-mail vagy a megrendelés végoldalán, illetve a rendelések között az "újrarendelés" gombra kattintva tudja megismételni rendelését, ezzel az előzőleg megvásárolni kívánt termékek újra a kosárba kerülnek, hogy Ön új fizetési módot választhasson, és ezzel véglegesíthesse megrendelését.

Adattovábbítási nyilatkozat bankkártyás vásárlás esetén

Tudomásul veszem, hogy a Régikönyvek Kft. (székhelye: 1053 Budapest, Múzeum krt 39.) adatkezelő által a https://www.regikonyvek.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: Felhasználó e-mail címe, rendelés elemei. 

Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff

 

Kuponok:

Oldalunkon többféleképpen juthat kuponhoz, amivel a megrendelése összegét csökkentheti. 

Az alábbiak szerint juthat kuponhoz:

Online eladás kupon: Ezt abban az esetben kapja ha Ön online elad részünkre könyvet és kupon formájában kéri az ellenértéket.
Fix értékű kupon: Egy adott vásárlás után járó kupon, amit időszakos akcióban adhatunk.
Kedvezmény kupon: Bizonyos akcióink keretében jutalmazzuk vásárlóinkat vele, a kupon felhasználásával a kosár értékére egy bizonyos százalékos kedvezményt adunk. 
Egyedi kupon: Egyedi elbírálás alapján juthat hozzá az ügyfélszolgálatunktól.

Kuponok kiadásának általános feltételei:

- Kuponos akcióinkban csak antikvár könyvek vesznek részt, azokat csak antikvár könyvek vásárlása esetén állítjuk ki Önnek. A kupon kiállítás feltétele az is, hogy az Ön kosarában kizárólag antikvár könyvek legyenek. Amennyiben részt kíván venni kuponos akcióinkban abban az esetben kérjük ha új könyvet is szeretne vásárolni akkor azokat külön rendelésben adja le. 
- Aukciós vásárlások után nem állítunk ki kupont abban az esetben sem, ha éppen kuponos akció zajlik. Amennyiben részt kíván venni kuponos akcióinkban abban az esetben kérjük ha aukciós könyvet is szeretne kosárba tenni akkor azokat külön rendelésben tegye meg. - Kuponos akcióinkban való részvétel feltétele, hogy Ön regisztrálva legyen az oldalunkon.

 

Kuponok felhasználásának feltételei:

- Kuponok csak antikvár könyvek vásárlására használhatók fel. 
- Kupon beváltás feltétele, hogy a kosarában nem legyen se új könyv, se aukciós tétel. Ha ilyeneket is kíván vásárolni akkor ezeket külön megrendelésben tegye meg. 
- A kuponok aukciós termékekre nem használhatóak fel.
- A kuponok nem összevonhatók.
- A kuponból pénzt nem áll módunkban visszaadni.
- Kupont mindig csak a meghirdetett akciós intervallumban állítunk ki. 
- Lehetséges olyan kupon, ahol minimum vásárlási összeghez van kötve, ezt a kupon kiállításakor minden esetben jelezzük Önnek. 
- A kupon szállítási költségre nem vehető igénybe.
- A kedvezményes szállítási költség sávok, a kuponnal csökkentett érték szerint számítódnak.

- Vásárlás után kiállított kedvezmény kupon beváltásának feltétele, hogy azt a rendelését amelyért az ajándék kupont kapta átvegye. A vásárlással egyidőben kiállítjuk a kupont azonban az csak a csomag átvétele után lesz felhasználható. Amennyiben attól a rendelésétől amelyért a kedvezményes kupont kapta később eláll abban az esetben a visszajáró pénzösszeget csökkentjük a kiállított kupon értékével.

 

 

Elállás joga, módja, következményei

Ügyfélszolgálatunkon történő személyes átvétel esetén, az Ügyfél helyben elállhat a vásárlástól. Kijelölt helyen történő személyes átvétel esetén a vásárlástól csak ügyfélszolgálatunkon keresztül állhat el a vásárlástól. A kijelölt átvevőhelyek csak a megrendelésék továbbítására, a csomagok átadására szolgálnak!

Amennyiben Ügyfél a termék házhozszállítása után kíván a vásárlástól elállni, azt az áru átvételét követő 14 naptári napon belül, indoklás nélkül megteheti. Ennek módjáról a Távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) számú kormányrendelet rendelkezik. Ügyfél az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. A terméket eredeti, sértetlen állapotban kell a számlával együtt visszajuttatnia az Online Antikvárium címére. Az Online Antikvárium kizárólag sérülésmentes, hiánytalan tartalmú visszaszolgáltatása esetén köteles a vásárolt termék(ek) vételárát megtéríteni. A visszatérítés nem vonatkozik az esetlegesen felmerült szállítási költség megtérítésére! Az elállási jog gyakorlása semmilyen többletköltséget nem jelent a vásárló számára, a termék visszajuttatásáról azonban Ügyfélnek kell gondoskodnia. Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot 8 munkanapon belül elküldeni, egyúttal gondoskodnia kell a termék mihamarabbi visszajuttatásáról. Elállás esetén a az Online Antikvárium követelheti a fogyasztótól az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárai megtérítését.

Kézhezvételi időpont az ügyfélszolgálaton történt átvétel esetében a termék ügyfélszolgálati átvételének időpontja, házhozszállítás esetében a futártól történő átvétel időpontja.

Ügyfél kérésére az Online Antikvárium készséggel gondoskodik a visszaszállítás bonyolításáról, erre vonatkozó igényeket Szolgáltató ügyfélszolgálata fogadja. A visszaszállítás költségeivel kapcsolatosan az Express One csomagküldő szolgálat díjai az irányadóak.

A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási jogot olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő.

Amennyiben a visszaküldött csomag megfelel a fenti feltételeknek, az Online Antikvárium kötelezettséget vállal arra, hogy a benne szereplő termék(ek) vételárát a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelően, a csomag átvételét követő 30 napon belül hiánytalanul visszautalja a vásárló részére.

Szavatosság

A Szolgáltató rögzíti, hogy a webáruházban értékesített termékek jellegükből adódóan használtak. A fentieknek megfelelően az Ügyfél tudomásul veszi, hogy a megvásárolt termék hibás vagy hiányos lehet.

A reklamáció kezelését a szavatosság teljes időszakában az Online Antikvárium ügyfélszolgálata kezeli.

Az Online Antikvárium szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.

Az Online Antikvárium megtesz mindent azért, hogy a webáruházában megjelenő adatok (termékek, árak, elérhetősége, leírása, stb.) a lehető legpontosabbak legyenek. Az esetlegesen előforduló hibákért az Online Antikvárium felelősségére a 17/1999. (II.5.) kormányrendeletben és a Ptk.-ban rögzített rendelkezések irányadóak.

Egyéb rendelkezések

A Felek vitás kérdéseik rendezésére kikötik a Budai Központi Kerületi Bíróság kizárólagos illetékességét.

Az Ügyfél teljes körű felelősséggel tartozik minden olyan rendelésért és egyéb tranzakcióért, amelynek során az ő saját jelszava felhasználásra került. Erre való tekintettel kérjük, hogy a Tisztelt Ügyfelek gondoskodjanak jelszavuk megfelelő titokban tartásáról. Az Ügyfél ezen felelőssége nem áll fenn, ha jelszava saját hibáján kívül került illetéktelenül harmadik személyhez. Az Online Antikvárium nem vállal felelősséget a rendelés nem teljesítéséből, késésből, a szolgáltatás leállásából eredő, és/vagy az esetleges üzleti vagy magántermészetű információk elvesztéséből vagy egyéb anyagi veszteségből fakadó károkért.

 

A dokumentum pdf formátumban történő letöltéséhez kattins ide!