Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A barokk Eger és Heves megye

A barokk Eger és Heves megye - Lengyel László - Régikönyvek
A barokk Eger és Heves megye - Régikönyvek A barokk Eger és Heves megye - Régikönyvek
(0 vélemény)

Részlet a műből: "Eger városát a magyar közgondolkodás elsősorban mint nemzeti történelmünk dicsőséges küzdelmének színhelyét tartja számon, Eger vára védőinek az Európát fenyegető törökön aratott 1552-es győzelmére emlékezve. A város környékének történelme hosszú ideig szorosan összefüggött a városéval, s csak a 18. század elején függetlenedett attól, miután a török kiűzésével elvesztette jelentőségét. Ekkor indult meg a város polgárosodása. Európa számára azonban ma már nem elsősorban a törökön aratott diadal, hanem a barokk művészet emlékei miatt ismert Eger és környéke. Az évszázadok távlatából jól látható, hogy Eger a 18. században hazai, de alkalmanként európai mércével mérve is jelentős kulturális, művészeti központ volt, és nagy hatást gyakorolt környékének - így a mai Heves megyének - kultúrájára. 1992-93-ban, mely esztendőt májustól- májusig a barokk nemzetközi évének választották, egész Közép-Európában a barokk művészet emlékeit e képes kötetben most közreadjuk. A képek segítségével talán láttatni tudjuk az Eger központú barokk művészetnek az élet egészére kiterjedő gazdagságát és a földrajzilag ugyan szétszórtan elhelyezkedő, de egységes gondolkodásmódot, mentalitást tükröző emlékanyag változatosságát. Egyben fölrajzolni szándékozunk azokat a fontos mozgatóerőket, melyek európai színvonalú művészet kialakulását segítették elő."

Kiadó:
Magyar Képek
Kiadás éve:
1993
Nyomda:
Prospektus GM Nyomda
ISBN:
9638145005
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
32+mellékletek
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.50cm, Magasság: 24.50cm
Súly:
0.30kg
Kategória:

Mások ezt is megvették mellé

Lengyel László

1950 -
Lengyel László (Budapest, 1950. november 22. – ) jogász, közgazdász, publicista, politológus, az ELTE docense. Szülei: Kovács Ágnes néprajzkutató és Lengyel Dénes író, Benedek Elek író dédunokája.

Lengyel László  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...