Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A bölcs mosoly

A bölcs mosoly - Lin Yutang - Régikönyvek
A bölcs mosoly - Régikönyvek A bölcs mosoly - Régikönyvek
(1 vélemény)

Lin Yutang. A bölcs mosoly. Budapest, [1943]. Révai (Ny.). 383, [1] p. (Lin Yutang munkái). Ford. Benedek Marcell. Huszonnegyedik ezer. Félvászon, nylon borítóban. / ELŐSZÓ Személyes tanúságtétel ez a könyv, gondolatról és életről szerzett tapasztalásom tanúságtétele. Nem szándékozik tárgyilagos lenni és nem támaszt igényt arra, hogy örök igazságokat állapítson meg. Ami igaz, igaz : filozófiában meglehetősen lenézem a tárgyilagosságra támasztott igényeket : a szempont a fődolog. Szerettem volna könyvemet „Lírai filozófiának" címezni, a „lírai" szót abban az értelemben használva, hogy egészen személyes, egyéni szemléletet fejezek ki vele. De hát ez túlságosan szép cím lett volna s le kell mondanom róla, nehogy túlságos magasra tűzzem ki a célt és túlságos várakozásokat ébresszek az olvasóban - meg azért is, mert gondolkozásom legfőbb alkotórésze a földhözragadt próza : ezt a színvonalat könnyebb megtartani, mert természetesebb. Végtelenül szeretek a földön heverni, hozzátapadni a talajhoz, eggyé válni a gyepes hanttal. Lelkem kényelmesen és boldogan evickél a homokban. Némelykor, ha az ember megrészegedett ettől a földtől, oly könnyűnek érzi lelkét, hogy az égben képzeli magát. De valójában ritkán emelkedik hat lábnyira a föld színe fölé. Hasonlóképpen szerettem volna az egész könyvet plátói párbeszéd alakjában megírni. Igen megfelelő forma ez személyes, hanyag megnyilatkozások számára s arra is, hogy mindennapi életünk fontos apróságait belevigyük, mindenekfölött pedig, hogy kényelmesen kószáljunk az édes, csöndes gondolat mezőin. De valahogy nem tettem meg ezt sem. Nem tudom, miért. Talán attól féltem, hogy mert az irodalomnak ez a formája manapság éppenséggel nem divatos, valószínűleg senki sem fogja elolvasni, - már pedig az író mégiscsak azt szeretné, ha olvasnák.

Sorozatcím:
Lin Yutang munkái
Fordítók:
Benedek Marcell
Kiadó:
Révai
Kiadás éve:
1943
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Révai
Kötés típusa:
félvászon nylon védőborítóban
Terjedelem:
383 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:

Lin Yutang

1895 - 1976
Lin Jü-tang (Lin Yutang, 林語堂, Fucsien, Kína, 1895. október 10. – Tajpej, Tajvan, 1976. március 26.) kínai író, akinek eredeti művei és az általa készített klasszikus kínai szövegfordítások nagyon népszerűek lettek Nyugaton. Bár keresztény családban született, és saját bevallása szerint (amint azt „A bölcs mosoly”-ban írja, egy ideig papnak készült. Végül szakított a kereszténységgel és visszatért a régi kínai filozófiákhoz. Később, elsősorban felesége hatására áttért. („From Pagan to Christian” című könyve erről szól).

Lin Yutang  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
3 000 Ft 2 100 Ft
30%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1992
Antikvár könyv
2 500 Ft 1 750 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1939Révai) 2018. 04. 10. 13:09

    Szép könyv a kínai társadalomról és szokásokról. Ajánlom!