Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A bor- és az üdítőital-gyártás alap- és segédanyagai

A bor- és az üdítőital-gyártás alap- és segédanyagai - Gazdag László - Régikönyvek
A bor- és az üdítőital-gyártás alap- és segédanyagai - Régikönyvek A bor- és az üdítőital-gyártás alap- és segédanyagai - Régikönyvek A bor- és az üdítőital-gyártás alap- és segédanyagai - Régikönyvek
(0 vélemény)
Sorozatcím:
Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár
Kiadó:
Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár
Kiadás éve:
1982
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Dabasi Nyomda
Nyomtatott példányszám:
2.000 darab
ISBN:
9632314069
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
211 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 19.50cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
A szőlő- és a bortermelés hazánkban, a világ bortermelése 5
A szőlőtermesztés általános jellemzése 12
A szőlőnövény részei 13
A szőlő környezeti igénye 18
Éghajlat 18
A fény hatása 20
A talaj 21
Vízellátás 22
Az emberi és egyéb élő környezet 23
Összefoglalás 24
Ellenőrző kérdések 24
A szőlő vegetációs szakaszai 25
A tavaszi erős növekedés vagy indulás 26
A termésképződés 27
A bogyóérés 27
A téli nyugalmi időszak 31
Összefoglalás 31
Ellenőrző kérdések 32
A szőlőültetvények létesítése 33
Fajtaismeret 34
Fehérborszőlő-fajták 35
Vörösborszőlő-fajták 50
Csemegeszőlő-fajták 54
Direkttermő szőlőfajták 56
Alanyfajták 57
A szőlő telepítésének általános szempontjai 61
A szőlőterület előkészítése 63
Az ültetés 64
A támaszrendszer kialakítása 64
A termő szőlő évi munkái 67
A metszés 67
Fejművelés 70
Bakművelés 71
Vízszintes kordonművelés 72
Kétsíkú művelésmódok 77
Zöldmunkák 78
Hajtásválogatás 79
Kötözés 80
Csonkázás 80
Talajmunkák 81
Növényvédelem 82
Gomba kártevők 82
Rovar kártevők 86
Növényvédelmi előírások 88
Tápanyagpótlás 89
A növény legfontosabb tápanyagai 90
Szerves trágyák 91
Műtrágyák 91
A trágyázás ideje 92
A termesztett szőlőfajták borászati jellemzői 95
A szőlőfajták borászati értékelése 95
A szőlőtermesztésünk területi elhelyezkedése 98
A must és a bor anyagai 105
Szervetlen anyagok 106
Szerves vegyületek 106
Szénhidrátok 110
Alkoholok és oxidációs termékeik 114
Karbonsavak 121
Észterek 126
Olajok, zsírok 127
Viaszanyagok 128
Nitrogénvegyület 128
Aminosavak 129
Peptidek, polipeptidek, peptonok 129
Cserzőanyagok 129
Színezékek 132
Borkezelési anyagok 141
A kénezéshez használt anyagok 141
Oldható derítőanyagok 144
Oldhatatlan derítőanyagok 147
Pektinbontó enzimkészítmények 149
Szűrőanyagok 149
Stabilizálóanyagok 151
Fertőtlenítőszerek 156
Összefoglalás 158
Ellenőrző kérdések 158
Az üdítő italok, a fűszerezett borok, a pezsgőgyártás és a borjavítás anyagai 159
Az üdítő italok, a fűszerezett borok és a pezsgőgyártás anyagai 159
Szacharóz 160
Szén-dioxid 162
Víz 164
Fűszerek 167
Aromaanyagok 168
Gyümölcslevek 170
A borok javításához használt anyagok 173
Színjavítás 173
A cukortartalom változtatása 175
A savtartalom változtatása 177
Az alkoholtartalom növelése 178
Borgazdasági melléktermékek 179
Szőlőtörköly 180
Borseprő 181
Összefoglalás 182
Ellenőrző kérdések 182
Tároló- és szállítótartályok 183
Fahordók 184
Vasbeton tartályok 187
Fémtartályok 191
Műanyag tartályok 193
Üvegedények 194
Csomagolóanyagok és segédanyagok 195
Borospalackok 196
Műanyag flakonok 199
Palacklezáró anyagok 199
Borcímkék 201
Ragasztók 203
Kupakok 203
Kartonok, rekeszek 204
Összefoglalás 205
Ellenőrző kérdések 206

Gazdag László

Gazdag László  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
700 Ft 420 Ft
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
480 Ft 240 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...