Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A budai Várnegyed

A budai Várnegyed - Révész Tamás - Régikönyvek
(1 vélemény)

"Az emberélet útjának felén - harminchárom éve lassan - Pestről átköltöztem Budára, a Várkerületbe. Meg kellett szoknom hát, hogy budai polgár vagyok, noha a Duna jobb parti városa életemnek mindig is része volt. Kirándulóhelyeit éppúgy ismerten, mint a Városligetet vagy a Népligetet. Volt idő, hogy anyám naponta felvitt bennünket, gyerekeket a közeli Gellérthegyre. Itt nem volt csősz, mint a pesti oldalon, játékainkat szabadon űzhettük. Senki se szólt ránk, ha sáncot ástunk, ha várat építettünk, ha duzzasztottuk vagy eltereltük a forrás vizét; ha bodzafából sípot vagy vízi puskát készítettünk. Buda nekünk a szabadságot jelentette. És csodálatos felfedező utakat. Bejártuk Lágymányost, a Tabánt, a Vízivárost, Óbudát, Aquincumot és a Római-partot. Felkapaszkodtunk a Szemlő-hegyre és a Hármashatárhegyre. Forró vasárnapokon a szabad Dunán strandoltunk. Vagy felkerekedtünk kora reggel és elemózsiás kosarakkal megrakva Hűvösvölgybe, Zugligetbe villamosoztunk. Buda csakugyan a szabadságot jelentette, az ünnepnapokat. Pest az otthont, a hétköznapot. A szűkebb világot, amelybe beleszülettünk."

Kiadó:
Officina Nova
Kiadás éve:
1989
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kossuth Nyomda
ISBN:
9637835059
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
90 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 23.50cm, Magasság: 33.50cm
Súly:
0.50kg
Kategória:

Révész Tamás

1946 -
Dr. Révész Tamás (Budapest, 1946. február 21. –) Balázs Béla-díjas magyar fotóművész, fotóriporter, egyetemi tanár. Az Egyesült Államokban él. A Hazám-díj kuratóriumának tagja.

Révész Tamás  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 660 Ft
akár 60%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
5 000 Ft 4 000 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2022. 08. 22. 7:55

    A Budai várnegyed egy külön kis világ a középkori házaival és szép panorámájával.A budai oldal legidősebb temploma a Mátyás templom.Az első falakat még a 13.sz.-ban húzták fel rajta...A templom mögötti Hilton szálloda 1970-ben vált a Várnegyed részévé,méghozzá a világhírű Gábor Zsazsa dúsgazdag férjének ,Conrad Hiltonnak köszönhetően.Miközben a Táncsics M.utcát egészen a Bécsi kapuig követjük igazi mediterrán varázsba csöppenünk..A Kapisztrán téren a Mária Magdolna templom romjait tekinthetjük meg.Az egykori imaház ma Buda Tower kilátóként működik.A templom mellet elhaladva megérkezünk az Úri utca csendes vidékére.Az utca végén egy szellemjárta házat is megismerhetünk,ahol minden év augusztus 20.-án két egymáshoz láncolt csontváz szelleme kísért.Lidércmese,vagy valóság ?Ünnepelje az Államalapítás ünnepét a Budai Várnegyedben!!!