Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A büszke Orinoco

A büszke Orinoco - Jules Verne - Régikönyvek
(0 vélemény)

- Nem tudom, uraim, igazán nem tudom, mint érhessen így véget a vitájuk, - szólt Miguel ur, csillapítani igyekezvén a két felhevült ellenfelet. - Nem is ér az véget, - felelt Felipe ur, - legalább ugy, semmi esetre sem, hogy én a nézetemet a Varinas úrénak föláldozzam. - S hogy én az enyémet a Felipe úrénak behódoltassam! - erősködött Varinas ur. Három teljes órája vitatkoztak már, még pedig a legcsekélyebb engedékenység nélkül, a konok tudósok egy az Orinocóra vonatkozó kérdés felől. Arról volt szó, hogy Dél-Amerikának e hires folyama, Venezuela fő viz-ere a felső futásában megtartja-e vajjon keletnyugati irányát, mint azt a legújabb térképek feltüntetik, nem érkezik-e inkább délnyugat felől, amely esetben a Guaviare, vagy az Atabapo nem tekinthetők többé mellékfolyóinak. - A tulajdonképpeni Orinoco: az Atabapo! -. mondta Felipe ur határozottan. - Nem! A Guaviare az! - állította Varinas ur épp oly erélyesen. Miguel ur a modern geográfusok nézetét osztotta, akik azt vallják, hogy az Orinoco forrásai Venezuelának Braziliával és Britt-Guyanával határos részében erednek s igy kizárólag csakis Venezueláé az egész folyam. Erről azonban Miguel ur hiába igyekezett meggyőzni barátait; az urak különben még más, ennél nem csekélyebb jelentőségű kérdésben is ellenkeztek egymással. - Nem, nem, - ismételte az egyik, - az Orinoco a columbiai Andeszekben ered és a Guaviare, amelyet csak mellékfolyónak méltóztatik elismerni, az bizony maga az Orinoco; e folyam tehát felső futásában columbiai, alsó futásában pedig venezuelai.

Sorozatcím:
Jules Verne összes művei
Fordítók:
Majtényi Zoltán
Kiadó:
Unikornis Kiadó
Kiadás éve:
1998
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Gyomai Kner Nyomda Rt.
ISBN:
9634272657
Kötés típusa:
műbőr
Terjedelem:
381 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.50cm, Magasság: 19.50cm
Súly:
0.30kg
Kategória:

Jules Verne

1828 - 1905
Jules Gabriel Verne (ejtsd: zsül gabriel vern), (magyarosan: Verne Gyula) (Nantes, 1828. február 8. – Amiens, 1905. március 24.) francia író, egyben a tudományos-fantasztikus irodalom korszakalkotó alakja. A könyveiben említett száznyolc terv és találmány döntő többségét mára már megvalósították. Kiemelkedő művei között szerepel a Nyolcvan nap alatt a Föld körül, a Nemo kapitány, a Sándor Mátyás, a Sztrogof Mihály, az Utazás a Föld középpontja felé, A rejtelmes sziget, a Grant kapitány gyermekei, az Utazás a Holdba, a Hódító Robur, A tizenöt éves kapitány és a Kétévi vakáció.

Jules Verne  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1998
Antikvár könyv
2 800 Ft 2 240 Ft
akár 40%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...