Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A civilizált emberiség nyolc halálos bűne

A civilizált emberiség nyolc halálos bűne - Konrad Lorenz - Régikönyvek
(1 vélemény)

"...Miközben az emberiség az őt körülvevő természetet vandál módon pusztítja, saját magát is ökológiai katasztrófákkal fenyegeti. Ha már a gazdasági vonzatait is érzi, talán elismeri hibáit, de akkor valószínűleg már túl késő lesz. De arra legalább rá fog jönni, hogy ez a barbár folyamat az ő lelkében micsoda károkat okozott. A természettől való általános, egyre fokozódó elidegenedés nagymértékben okolható a civilizált emberiség esztétikai és etikai eldurvulásáért. A felnövekvő generáció hogyan tanulná meg bárminek is a tiszteletét, ha maga körül csak emberkéz alkotta környezetet talál...? A nagyvárosokban még a csillagos eget is elrejtik előle a toronyházak és a légszennyeződés."

Fordítók:
Keve Károly
Borító tervezők:
Kiss Ilona
Kiadó:
IKVA
Kiadás éve:
1988
Kiadás helye:
Sopron
Nyomda:
Komárom Megyei Nyomdaipari Vállalat
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
102 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 16.00cm
Kategória:
Beharangozó a magyar kiadáshoz 6
Az író előszava 7
A 16. kiadáshoz írt kiadói előszó 9
Az élő rendszerek strukturális tulajdonságai és működészavarai 11
Túlnépesedés 18
Az élettér elpusztítása 21
Versenyfutás önmagunkkal 29
Az érzelmek fagyhalála 35
Genetikai hanyatlás 46
A tradíció lerombolása 61
A dogmák ereje 75
Az atomfegyverek 95
Összefoglalás 96
Irodalomjegyzék 99

Konrad Lorenz

Konrad Lorenz  további könyvei

10%
Hűségpont:
 
akár 20%
Hűségpont:
 
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1982
Antikvár könyv
600 Ft
10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
800 Ft 720 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2016. 01. 14. 16:21

    Konrad Lorenz a tudományos világban is elismert személy. Ebben a könyvében nem közvetlenül fő szakterületével az etológiával foglalkozik, hanem ennél lényegesen szélesebb terület gondolatait igyekszik összefoglalni. Egyrészt filozófiai magasságokból tekint le az emberiség általa legjelentősebbnek tartott problémáira, de mindezt közérthetően, mindenki számára feldolgozhatóan teszi. Olyan kérdéseket érint könyvében, amely a mai "fejlett" világban élő embereket kivétel nélkül érinti. Egyféle összegzése élettapasztalatainak, s egy bölcs ember figyelmeztetése a jövőre nézve. Ha lehetne rövid, iskolai kötelező olvasmányt választani, amely egyben hasznos, előremutató vitákat is generálhatna, akkor e művet, feltétlenül érdemes lenne ebbe a körbe utalni.