Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A fegyverek visszanéznek

A fegyverek visszanéznek - Zilahy Lajos - Régikönyvek
(2 vélemény)

Zilahy Lajosnak a két világháború közt oly népszerű regénye manapság használatos és divatos kritikai kifejezéssel, félig-meddig modellregény: egy fegyvergyáros lélekrajza, Balderé, aki hatalmas vagyonával, összeköttetéseivel és sötét ügyleteivel a kulisszák mögött - és a törvények fölött élő hatalom. S ugyanakkor a regény zord témája ellenére is, félig-meddig a romantikus szerelmi regény örök mintái alapján szőtt, fordulatos és érzelmes történet: két férfinak, a fegyvergyáros Baldernak, a szeme világát az első világháborúban elveszített Zombor István építésznek és egy asszonynak, Nedey Tima operaénekesnőnek bonyolult, tragikus és tiszta kapcsolatáról, amely mindhármójuk számára katarzist tartogat. A legnagyobbat Balder számára, ebben a váratlan, életre szóló, de beteljesülhetetlen szerelemben, mely egyre jobban elhatalmasodik benne az operaénekesnő iránt, aki viszont a vak építész hűséges felesége. Ebben a szenvedélyben, amelyben a vágy egy racine-i dráma tiltásába ütközik, Balder lénye átalakul: minden erejével és hatalmával elkezd azért a békéért harcolni, amit az ő fegyvereivel tesznek tönkre. Ez a regény a pacifista-humanista Zilahy Lajos talán legigényesebb írói vállalkozása, azoknak a munkáiban a sorában, amelyeket világszemlélete szócsövének szánt.

Borító tervezők:
Würtz Ádám
Kiadó:
Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás éve:
1978
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Dabasi Nyomda
ISBN:
9631512509
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
271
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:

Zilahy Lajos

1891 - 1974
Zilahy Lajos (Nagyszalonta, 1891. március 27. – Újvidék, 1974. december 1.) magyar író, publicista, az MTA tagja.

Zilahy Lajos  további könyvei

akár 10%
Hűségpont:
 
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1996
Antikvár könyv
2 900 Ft
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
800 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1983Szépirodalmi Könyvkiadó) 2018. 03. 11. 17:52

    Nagyon jó könyv!!

  • (1983Szépirodalmi Könyvkiadó) 2018. 01. 11. 18:23

    Könyvtári könyvként olvastam, de meg kellett szereznem, mert annyira tetszett az író stílusa és a történet: a gazdag férfi és a középosztálybeli férjes asszony "kapcsolata" meglepő fordulatokkal csodás jellemrajzokkal, érzelmekkel, melyek mindent megváltoztatnak. Messze nem a szokásos nyálas szerelmi történet. Aki szereti a 30-as évek fekete-fehér filmjeinek hangulatát, annak tetszeni fog ez a regény.