Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A feleségem története Störr kapitány feljegyzései

A feleségem története - Füst Milán - Régikönyvek
(0 vélemény)

Hétévi megfeszített munka eredményeként az 1942. évi könyvnapra megjelenik Füst Milán A feleségem története című nagyregénye, a ma már világhírű remekmű, amely páratlan lélekelemzésével, gazdag életanyagával, káprázatos környezetfestésével, s nem utolsósorban áradó indulataival a féltékenység maradandó eposzává magasult. Füst Milán művészetének mindvégig lényeges vonása, hogy figurái egyszerre megrázóak és nevetségesek, momentálisak és kisszerűek. A regény Störr kapitánya is egyszerre hordozója az elpusztíthatatlan erőnek, szenvedélynek, s ugyanakkor a mindennapok kisszerű intrikáiban vergődő, csetlőbotló áldozatnak. Füst Milán eredeti tehetségének köszönhető, hogy a modern ábrázolás eszközeivel különössé, újszerűvé varázsolódott A feleségem története túl a történeten - Bernard Noel szavaival élve - "az idő születésének regénye" is, amelyben a tegnap és ma, a valóság és fantázia "az író sajátos titka szerint alakul, változik", s válik szemünk láttára művészi alkotássá. Az elismerés váratott magára. Első megjelenésekor a magyar irodalmi élet szinte alig vesz tudomást róla, s noha a felszabadulás utáni újra megjelentetését már szeretettel fogadja, igazi sikert harmadik kiadása, az 1957-es megjelenés hoz, - amit rövidesen még két újabb kiadás követ. Ezzel egyidejűleg, 1958-ban, Gyergyai Albert előszavával a Gallimard-nál is megjelenik francia nyelven, s egy csapásra megindul a nemzetközi siker útján. A francia kiadást pár év alatt lengyel, német, holland és jugoszláviai kiadás követi, s 1965-ben a Nobel-díj jelöltek listájára is felkerül írója.

Borító tervezők:
Bartha László
Kiadó:
Magvető
Kiadás éve:
1973
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
6.
Nyomda:
Petőfi Nyomda
Kötés típusa:
egészvászon, kiadói borítóban
Terjedelem:
387 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.50cm, Magasság: 20.50cm
Súly:
0.40kg
Kategória:

Füst Milán

1888 - 1967
Füst Milán, Fürst (Budapest, 1888. július 17. – Budapest, 1967. július 26.) Kossuth-díjas (1948) magyar író, költő, drámaíró, esztéta. A magyar szabadvers megteremtője. 2000-ben a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagjai közé választotta.

Füst Milán  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...