Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A fémforgácsolás hűtő-kenő anyagai

A fémforgácsolás hűtő-kenő anyagai - Sniechowski, Roman, Petrys, Tibor - Régikönyvek
A fémforgácsolás hűtő-kenő anyagai - Régikönyvek A fémforgácsolás hűtő-kenő anyagai - Régikönyvek A fémforgácsolás hűtő-kenő anyagai - Régikönyvek
(0 vélemény)
Sorozatcím:
Gépipari zsebkönyvek
Kiadó:
Műszaki Könyvkiadó
Kiadás éve:
1964
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Franklin Nyomda
Kötés típusa:
egészvászon
Terjedelem:
236 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 17.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
TARTALOM
Hűtő-kenő folyadékok fizikai vegyi tulajdonságai és jellemzői 3
Hűtő-kenő anyagok hűtő hatása 3
A hűtőanyagok kenőképessége és hatása 4
A forgács eltávolítása és leöblítése hűtőfolyadékkal 10
Korrózióvédelem 12
Hűtő-kenő folyadékok osztályozása és jellemző tulajdonságaik 15
Gázok, mint hűtőközegek 15
Vizes elektrolitoldatok 16
Hűtőfolyadékok készítésére használt elektrolitok fizikai és vegyi tulajdonságai 17
Felületaktív vegyületek vizes oldatai 19
A hűtő-kenő folyadékok készítéséhez használt felületaktív vegyületek (szappanok) tulajdonságai és fajtái 21
Hűtő-kenő emulziók 23
Olajok 27
A hűtőfolyadékok alkalmazási lehetőségeit meghatározó módszerek, forgácsoló megmunkáláskor 35
A forgácsolásnál felszabaduló hő és fellépő hőmérséklet 35
A hűtőfolyadékok tulajdonságainak és használhatóságának vizsgálata 41
Különböző forgácsoló megmunkálásokhoz használt hűtő-kenő folyadék kiválasztása 66
Esztergálás 66
Marás 81
Fúrás 85
Köszörülés 87
Fogaskerekek megmunkálása (fogazás) 92
Menetvágás 92
Hűtő-kenő folyadékok elkészítése és felújítása (regenerálása) 95
A szerszámgépek hűtőfolyadékát cirkuláltató berendezések 105
Hűtő-kenő folyadékok gazdaságos felhasználásának általános elvei 135
Esztergálás 135
Marás 142
Fúrás 145
Köszörülés 151
Gázok mint a forgácsoló megmunkálás hűtőanyagai 164
Hűtő-kenő folyadékok minőségi ellenőrzése 178
A víz keménységének meghatározása Wartha-Pfeifer-módszerrel 180
Szappanok és elektrolitok vizes oldatainak vizsgálata 182
Emulgáló olaj minőségének vizsgálata 189
Az emulzió minőségének vizsgálata 197
Az olaj minőségi vizsgálata 207
A hűtőfolyadék fogyasztás előzetes megállapításának és a gazdaságos felhasználás értékelésének elve 220
A szerszámgépeket kezelő dolgozók egészségvédelme a hűtő-kenő folyadékok káros hatásával szemben 229

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...