Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A gének nyelve

A gének nyelve - Jones, Steve - Régikönyvek
A gének nyelve - Régikönyvek A gének nyelve - Régikönyvek
(0 vélemény)

Steve Jones genetikaprofesszornak a Royal Society 1996-ban odaítélte a Michael Faraday-díjat, amit minden évben az a tudós kap, aki a legtöbbet teszi azért, hogy a tudomány érthetőbbé váljék a szélesebb közönség számára. A gének nyelve című könyve kapott ugyanezért francia és más angol díjakat is. A vérünkben van című könyét 1997-ben jelentette meg a magyar Könyvklub. A könyv nem magasztalja, inkább demisztifikálja a fenetikát. Kíméletlenül ledönti a régi mítoszt, miszerint az emberi rasszok genetikailag különálló egységek lennének. Bebizonyítja, hogy nem nagyobb a különbség köztük, mint mondjuk két szomszédos ország lakói között. Könyvét a modern genetika klasszikus művének tartják, amely minden friss információt - a géntérképtől a klónozásig, illetve a genetikailag manipulált élelmiszerek kérdéséig - körüljár, újra és újra bebizonyítva, milyen veszélyes a genetikát univerzális gyógyírként beállítani. Jones rendkívül érzékeny a genetika által fölvetett társadalmi kérdésekre is. De könyvében inkább az emberi múlthoz fordul, vagyis azt meséli el, mi az, amit a genetika el tud nekünk mondani az evolúciónkat és a társadalom fejlődésének mintáit illetően, és mi az, amit nem. A biológiai ismereteket a történelem, a kultúra, a demográfia és a nyelvtörténet szempontjaival együtt vizsgálja. Ugyanakkor az egyik legjobb mai mesélő. Metsző humorú, szellemes és felvilágosult. Mondhatnánk azt is, hogy ez a könyv csillogóan szellemes mese a mutációról, a molekuláris órákról, a sziámi macskáról és a determinációról. Jones az a ritka jelenség a genetika diadalittasságának időszakában, aki végtelenül szerény a szakterületét illetően. Csak a nagy egész részeként hajlandó vizsgálni.

Sorozatcím:
Tudományos Kaleidoszkóp
Fordítók:
Gordos Judit
Kiadó:
Magyar Könyvklub
Kiadás éve:
2001
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Szekszárdi Nyomda
ISBN:
9635475373
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
316 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.50cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:
Előszó: Amelyben a malakológus mentegetőzik 9
Bevezetés: A történelem ujjlenyomata 17
Őseink üzenete 34
A játékszabályok 50
Az újragondolt Hérodotosz 64
Változás vagy pusztulás 89
Caliban bosszúja 101
A szűrés mögött 120
A nemek harca 142
Órák, ősleletek és majmok 159
Idő és véletlen 173
Az éden gazdasága 187
Káin királyságai 202
Darwin stratégiája 216
A halálos láz 228
Amit a bőrszín eltakar 241
Alkalmazott evolúció 254
A modern Prométheusz 271
Utópia evolúciója 283
Függelék: Bibliográfia 299
Tárgymutató 308

Jones, Steve

1955 -
Stephen Philip "Steve" Jones (London, 1955. szeptember 3.) angol rockgitáros, énekes és színész; a Sex Pistols punkegyüttes alapítótagjaként és gitárosaként vált ismertté.

Jones, Steve  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 300 Ft 780 Ft
akár 30%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...