Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A gyakorlati építészet elemei

A gyakorlati építészet elemei - Schnedár János - Régikönyvek
A gyakorlati építészet elemei - Régikönyvek A gyakorlati építészet elemei - Régikönyvek A gyakorlati építészet elemei - Régikönyvek A gyakorlati építészet elemei - Régikönyvek A gyakorlati építészet elemei - Régikönyvek A gyakorlati építészet elemei - Régikönyvek A gyakorlati építészet elemei - Régikönyvek A gyakorlati építészet elemei - Régikönyvek A gyakorlati építészet elemei - Régikönyvek A gyakorlati építészet elemei - Régikönyvek
(0 vélemény)

A gyakorlati építészet elemei. (10 rajzlappal ellátva.) Középtanodák, különösen ipartanodák számára készítette SCHNEDÁR János. Bécs, 1862. Gerold Károly fia (ny.) XII + 232 p. + 10 t. (kihajtható ábrák). Első kiadás! Schnedár János (Brünn, 1826. okt. 5. – Bp., 1896. márc. 27.): építész, műegyetemi tanár. Az építő tudományok előadója a József Ipartanodán, majd a József Műegy.-en. 1851-től h. tanár, 1857-től 1895-ig ny. r. tanár. Forrás: arcanum.com. Pos.: Tomori Anasztáz: (eredeti nevén: Theodorovits) (Dunaföldvár, 1824. május 1. – Budapest, 1894. október 9.) mérnök, református főgimnáziumi tanár, a magyar tudományos és művészeti élet híres támogatója, az MTA levelező tagja. Pesten mérnöki tanfolyamot végzett. 1853-ban a nagykőrösi gimnázium matematikatanára, így Arany János, Salamon Ferenc, Mentovich Ferenc, Szilágyi Sándor, ill. Szász Károly tanártársa lett. Ugyanott a görögkeleti fiókegyház gondnoka is volt. 1854-ben anyai nagybátyja Baranovszky Miklós halálával hatalmas örökséghez jutott, majd tanári állásáról lemondott és vagyona nagy részét a tudományok és művészetek támogatására fordította. Ezután a fővárosban vagy gombai birtokán élt. Új drámák megírására pályadíjakat tűzött ki, irodalmi vállalatokat, rászoruló művészeket támogatott, szobrokat emeltetett. Az MTA-nak tízezer forintot hagyott matematikai művek díjazására, ő tette lehetővé, hogy Shakespeare összes műveit magyarul kiadhatta a Kisfaludy Társaság, amelynek egyik alapító tagja volt. Forrás: wikipedia.org. Vaknyomásos könyvkötői kötésben.

Kiadó:
Gerold Károly fia
Kiadás éve:
1862
Kiadás helye:
Bécs
Kiadás:
1.
Nyomda:
Gerold Károly fia
Kötés típusa:
kötött
Terjedelem:
232
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 21.50cm
Kategória:

Schnedár János

Schnedár János  további könyvei

akár 30%
Hűségpont:
 
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 770 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 880 Ft
akár 50%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...