Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A gyötrelem éve

A gyötrelem éve - Robin Cook - Régikönyvek
(2 vélemény)

Ezt ​a könyvet Robin Cook katonai szolgálata idején, egy tengeralattjáró gyomrában írta, még a Kóma, a Járvány és a többi hátborzongató orvoskrimije előtt. A maga indulatos és irónikus módján A gyötrelem éve is hátborzongató olvasmány, de műfaja szerint nem krimi, hanem egyfajta „orvosi látlelet”. Látlelet egy hawaii kórházról és az első orvosi, emberi próbatételein áteső fiatal orvosgyakornokról, dr. Petersről – de bizonyára sok más kórházról, sok más orvosnövendékről is. A kezdő orvos kitartóan küzd a folyton csukló Mr. Roso, vagy a megállíthatatlanul vérző Mrs. Takura életéért, újraélesztésekkel próbálkozik és szülést vezet le egymaga, vizsgál, varr vagy sebkampókat tart – napi huszonnégy órán át –, ám mindez kevés az üdvösséghez. Üres szeretkezések, magányos szörfözések, meg egy tudathasadásos beszélgetés után rá kell döbbennie, hogy embersége, orvosi hivatástudata végveszélybe került. Fejbeverő érzés. Hasonló ahhoz, amit a beteg élhet át, amikor eláll a szívverése, vagy a szörfös, amikor nem sikerül a deszkát kibuktatnia a hullám alól; netán a tengeralattjáró személyzete, ha úgy merül le az óceán mélyére, hogy nem tudni, lesz-e elég üzemanyag a fölemelkedéshez. S ez legalább olyan izgalmas, mint egy orvoskrimi…

Sorozatcím:
I.P.C. Könyvek
Fordítók:
Sinka Erika
Borító tervezők:
Veres László és Szatmári Zsolt
Kiadó:
I. P. C. Könyvek
Kiadás éve:
1990
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Szikra Lapnyomda
ISBN:
9637930124
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
347 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.00cm, Magasság: 17.50cm
Súly:
0.15kg
Kategória:

Robin Cook

Robin Cook  további könyvei

akár 40%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1997
Antikvár könyv
1 500 Ft 1 200 Ft
akár 30%
Hűségpont:
 
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
4 000 Ft 2 000 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2021. 11. 02. 15:38

    Robin Cook megszokott krimije helyett mást kap az olvasó. Ez a regény (amely nem is regény, sokkal inkább élő tapasztalat) nem kitalált történet, hanem egy orvostanhallgatói napló.
    Az első valós élmények a betegekkel, fájdalommal és a halállal.

  • (2009I.P.C. Könyvek Kft.) 2021. 09. 17. 16:36

    Rendkívül tanulságos és meghökkentő vallomás, hogy egy gyakorló orvosnak mennyi kitartásra, türelemre van szüksége ahhoz, hogy ellássa azt a rengeteg feladatot, amit a szakorvosok rónak rá. Nem egy szokványos Robin Cook mű, de ez is tud olyan izgalmas lenni. Mindenképp ajánlom a Cook rajongóknak, illetve azoknak, akik szeretnének jobban bepillantást nyerni egy klinika működésébe, egy kezdő orvos gondolataiba.