Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!
Ingyenes átvétel országosan

A hal mint élőlény és mint táplálék

A hal mint élőlény és mint táplálék - Régikönyvek
A hal mint élőlény és mint táplálék - Régikönyvek A hal mint élőlény és mint táplálék - Régikönyvek A hal mint élőlény és mint táplálék - Régikönyvek
(0 vélemény)
Sorozatcím:
Természet és mez?gazdaság
Borító tervezők:
Kamarás Béla
Kiadó:
Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás éve:
1968
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Franklin Nyomda
Kötés típusa:
ragasztott papír, kiadói borítóban
Terjedelem:
207 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.50cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:
Bevezetésként
I. A hal mint élőlény
Csodálatos világ — különös meglepetésekkel
Páncélosok és haramiák az &tenger küzdőterein
Feltárjuk a halak életének titkait
A hidrodinamika bajnokai — Testforma és úszóteljesltmény a halak világában
A halak úszórekordjai
Törpék és óriások a halak körében
Életkor-jelzők a sikamlós bőrön
Színek és tükröző fények a hal testén
Élő reflektorok
Eleven evezők és vitorlák
Árulkodó jelek a hal fején
Hogyan látnak a halak
Szaglószerv mint iránytű a vizek országútján
Szag-riasztóberendezés a halaknál
Ízlelés — az egész bőrfelületen
Pillantás a hal testének belsejébe
Miért oly rugalmas a hal izomzata
A halak porcos és csontos váza
Halak piros és fehér vérrel — „Halvérilek" rövid ideig tartó gyors teljesítmé- nyeinek oka. (A halak vére és vérkeringése)
- nyeinek oka. (A halak vére és vérkeringése)
Étvágy vízhőfok szerint — Hogyan emésztődik meg az egészben lenyelt zsák-
mány? — Miért nem sós a tengeri halak húsa? (Anyágcsere a halaknál)
Különös lélegzési módok a halak körében
Misnindent tud a halak úszóhólyagja?
Barométer a hal szervezetében
Némák-e a halak?
Hogyan hall a hal?
A halak idegrendsZere
Hogyan érzékelik a halak az áramlást, a hőt és a szilárd környezetd? ....
„Vegyi laboratórium" a hal szervezetében


A halak ivari élete
Új halacska fejlődik
További meglepetések a halak világából
Alszanak-e a halak?
Vadászbravúrok a víz mélyén
Horgászó halak
Méreg a halak fegyvertárában
Elektromos áramtermelő és radartájékozódású halak
Élősködő halak
Halak „közös háztartásban"
Hogyan alakulnak ki a nagy halrajok?
A halvándorlás rejtélye
Hány halfaj él Földünkön és hazánk vizeiben?

II. A hal mint táplálék
Halak az emberi kultúra lapjain
Halak, melyek történelmet csináltak
A halászat a világ népélelmezésének döntő fontosságú tényezője
A legegészségesebb táplálék
Könnyen emészthető értékes tápanyagok a legkedvezőbb arányban együtt
Miért nem eszünk több halat?
Mikor friss és mikor romlott a hal húsa?
Mitől lehet iszapszagú a halhús?
Hogyan szálkátlaníthatjuk a halhúst?
A halhús tartósítása és feldolgozása
Halak hűtése és fagyasztása
Halak szárítása
Sózás, a legelterjedtebb haltartósítás
Füstölt halak
Halak marinálása
Halkonzervek
Úszó halfeldolgozó gyárak
Értékes termékek — halhulladékból
Takarmány a tengerből: a halliszt
Olaj — halakból
Iparcikkek — halhulladékból
A halikra mint csemege
Forradalmi vívmányok a halászatban


Mások ezt is megvették mellé

Lányi György

Lányi György  további könyvei

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...