Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A halál fuvallata

A halál fuvallata - Isaac Asimov - Régikönyvek
(2 vélemény)

Isaac Asimov, a világhírű sci-fi szerző ezúttal lebilincselő bűnügyi regénnyel örvendeztette meg olvasóit. A balesetnek álcázott gyilkosság ragyogó figurák teremtésére hitelesen leírt környezet megrajzolására ad lehetőséget. Az egyetemi konkurenciaharc farkastörvényeihez alkalmazkodni nem tudó tanár a vegytani laborban holtan találja tanítványát. Félvén, hogy a gyanú őrá terelődik, maga próbálja felderíteni az eset hátterét.

Fordítók:
Révai Gábor
Borító tervezők:
Varga Pál
Kiadó:
Fabula
Kiadás éve:
1989
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Somogy Megyei Nyomdaipari Vállalat
ISBN:
9630265370
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
227 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.00cm, Magasság: 18.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:

Isaac Asimov

1920 - 1992
Isaac Asimov [ˈaɪzək ˈæzɪˌmɔf] (született Iszaak Judovics Ozimov, oroszul Исаак Юдович Озимов, 1920. január 2. – 1992. április 6.) orosz származású amerikai író és biokémikus. Tudományos-fantasztikus és tudománynépszerűsítő művei tették ismertté rendkívül sikeres és kivételesen termékeny írói pályafutása során. Több mint 500 kötetet és nagyjából 90 000 levelet, levelezőlapot írt vagy szerkesztett, művei jelentek meg a Dewey-féle tizedes osztályozás minden főosztályában, kivéve a filozófiát. Asimovot a tudományos-fantasztikus irodalom mesterének ismerik el széles körben. Egyike volt a múlt századi sci-fi három nagy öregjének: A két másik sci-fi klasszikus, akivel együtt Asimov népszerűvé tette a tudományos-fantasztikus irodalmat, Robert A. Heinlein (1907–1988) és Arthur C. Clarke (1917–2008).

Isaac Asimov  további könyvei

akár 40%
Hűségpont:
 
30%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 2008
Antikvár könyv
1 500 Ft 1 050 Ft
60%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1997
Antikvár könyv
1 100 Ft 440 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 400 Ft 980 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

 • 2022. 05. 25. 14:43

  Alapvetően jó történet volt, nem találkoztam még ezelőtt olyan krimivel, ami ilyen helyen játszódik és a kémiának ekkora szerepe van, ez elég egyedi volt.
  Viszont így, hogy már Asimov több írását is olvastam, észreveszek a könyveiben többször felbukkanó dolgokat. Ez sci-fi tekintetében ad Asimovnak egy egészen sajátos, rá jellemző stílust, krimi vonalon viszont csak egyhangúnak hat, nem tud újat mutatni, mintha minden ilyen regényében ugyanaz lenne a forgatókönyv más köntösben.

 • 2021. 02. 15. 16:16

  " Az egyik sarokban sűrített gázzal töltött palackok, némelyik mindössze harminc centi magas, némelyik akkora, mint egy ember. Elég figyelmen kívül hagyni néhány egyszerű óvintézkedést, s máris iszonyú robbanás vagy alattomos mérgezés a hanyagság ára.
  A halál hol erőszakosan ront az emberre, hol lopva settenkedik a közelébe, szájon vagy orron át, akár évekig is araszol, apró adagokban, mint a parányi higanygolyócskák, melyek bizony ott csillognának a padló rései közt és a rejtett zugokban, ha egyszer valaki felsöpörné a laboratórium porát.
  Az ezernyi alakban jelenlévő Halál itt nem zavart senkit. De egyszer csak lecsapott áldozatára, hiába hitte az, hogy már jó barátok....."