Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A halhatatlan tűz

A halhatatlan tűz - H.G. Wells - Régikönyvek
A halhatatlan tűz - Régikönyvek A halhatatlan tűz - Régikönyvek
(0 vélemény)

H.G. Wells. A halhatatlan tűz. Budapest, [1927]. Franklin-Társulat (Ny.). 165 p. (H. G. Wells művei). Ford.: Kiss Dezső. Egészvászon. / Részlet a kötetből: Előjáték az égen Két örökéletű lény, az egyik fehéren izzó dicsfény özönében, a másik színek megdöbbentő tarkaságába öltözve, beszélget egymással. A környezet a hagyományokhoz képest főúri, de lenyűgöző kozmikus vonásokat is fel lehet fedezni rajta. Határozottan körül nem írható e hely, az anyagi világegyetem fölött magasan áll. A beszélgetés színhelyének olyan furcsa vonásai vannak, mintha egy futurista, aki a modern vegyészet és természettudomány bölcseletét alaposan ismeri, ködös vallásbölcseleti hangulatban átfestette volna egy prerafaelita festő terveit. A hatalmas oszlopok a megmérhetetlen sötétségbe vesznek és a díszítés bonyolult görbéit és kanyarulatait mintha az őselemek atomjaiból rakták volna össze. A padmaly kristályos éterén keresztülcsillannak az égbolton keringő napok és bolygók. Nagy szárnyas lények állnak a küszöbön, színtjátszó köntösben, gömbök, csillagok, törvénytekercsek, lángoló kardok és más hasonló szimbolumok vannak kezükben. Az angyalok szakadatlanul kiáltják: Szent! Szent! Szent!

Sorozatcím:
H. G. Wells művei
Kiadó:
Franklin-Társulat
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Franklin-Társulat nyomdája
Kötés típusa:
egészvászon
Terjedelem:
165 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 18.00cm
Súly:
0.10kg
Kategória:
TA RTA LOM.
Lap
Első fejezet.Előjáték az égben 7
Másod ik « Sunderingben, egy tengerparti vil
Iában 17
Harmadik A három látogató 33
Negyedik « Valóságban meghalunk...e ? 72
Ő töd ik

H.G. Wells

1866 - 1946
Herbert George Wells (Anglia, Bromley, 1866. szeptember 21. – London, 1946. augusztus 13.) angol író, aki főleg a science fiction műfajban írt műveiről ismert (például Világok harca, A láthatatlan ember, Dr. Moreau szigete). A világirodalom egyik legtermékenyebb írója, aki szinte minden létező műfajban alkotott.

H.G. Wells  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...