Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A harmadik majom

A harmadik majom - Moldova György - Régikönyvek
A harmadik majom - Régikönyvek A harmadik majom - Régikönyvek
(1 vélemény)

A ​három majom az államilag elfogadott magatartás jelképe volt, és maradt: „ne láss!” – mondja az egyik, „ne hallj meg semmit!” – ajánlja a másik, és főleg „ne beszélj!” – tanácsolja a harmadik. Harmincöt évig veszekedtem ezzel a harmadik majommal, mert nem csak ajánlotta, de meg is követelte, hogy ne szólalhassunk olyan dolgokról, melyek kellemetlenek voltak neki és a többi majomnak. Jó volna azt írni, hogy minden harcomat győztesen vívtam meg, de sajnos nem így történt, a majmok keze messze elért, íróasztalom mélyére kényszerített kéziratot néha hosszú évtizedekig. Ezekből állítottam össze „A harmadik majom” című kötetemet, középpontjában egy Kubáról szóló riporttal, mely legjobb tudásom szerint először próbálta meg őszintén bemutatni a forradalmi dekoráció mögötti terrort és szegénységet. Elmondhatom végre azt is, hogy milyen egyenlőtlen harcot kellett vívnom főügyészekkel, cenzorokkal és mindenféle rangú hatalmasságokkal. Félek, hogy ez a kötet nem veszítette el az időszerűségét, a harmadik majom nem vész el, csak átalakul. Új majmok tűnnek fel a láthatáron, épp oly fenyegetőek, mint a régiek.

Kiadó:
Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat
Kiadás éve:
1990
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Athenaeum
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
198 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
A harmadik majom 5
A róka második bőre 83

ELÁTKOZOTT RIPORTOK 95
Bizony, így ment ez 97
Katonai cenzúra 117
Igaz, vagy nem igaz?! 123
Üzleti sikereink 137
Diplomácia óh! 141
Capablanca veszít 147
Nézz vissza haraggal? 161
Egy régi utazás 171
Hogy születnek a szatírák? 177
A postamester leánya 181

Moldova György

1934 -
Moldova György, Reif (Budapest, 1934. március 12. –) Kossuth-díjas magyar író, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja. A legolvasottabb kortárs magyar író. Legfőképpen a riport és a szatíra műfajában alkot.

Moldova György  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
3 000 Ft 2 400 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
800 Ft 640 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2020. 07. 15. 11:56

    Boldogan olvastam volna még többet Kubáról, de sajnos igen rövid bemutató kerekedett belőle. Nagyon olvasmányos , jó, hogy a harmadik majom csak kinyitotta a száját.