Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A hímzés varázsa

A hímzés varázsa - Lichnerová, Alzbeta - Régikönyvek
A hímzés varázsa - Régikönyvek A hímzés varázsa - Régikönyvek
(1 vélemény)

Részlet a könyvből: Kedves lányok, asszonyok, ma már ugyan azt is hozzáírhatjuk - kedves Férfiak. Ez nem túlzás, hanem meglepően kellemes tény, amelyet olvasóink számos leveléből állapítottunk meg. Ezekből számosat ugyanis a férfiak írtak. Azok, akiknek a hímzés ma már hasznos időtöltést jelent, és azok is, akik mások előszeretetét a kézimunka iránt már nem tekintik felesleges időtöltésnek. Tehát férfiak is, és természetesen a nők többsége, kérték a hímzésről megjelent kiadványok újabb kiadását, mivel a hímzés főleg az ő érdekkörük. Az olvasók érdeklődése ösztönözte a kiadóvállalatot. Új kiadvánnyal jövünk tehát olvasóinkhoz. Amikor az ilyen kiadványokkal szemben tanúsított eddigi közvetlen érdeklődést vesszük tekintetbe, feltételezzük, hogy az előző kiadványokhoz hasonlóan ez is megnyeri tetszésüket. Szerkesztőségi bevezetőnket néhány elkerülhetetlen felvilágosítás közlésére is felhasználjuk. A közmondás azt tartja: ahány ember, annyi szokás. Különbözők a szükségletek, a követelmények, az igények és ízlések.

Sorozatcím:
Praktikus Kézikönyvek Könyvtára 3/80. sz.
Fordítók:
Schiller Lívia
Borító tervezők:
Peter Rasla
Kiadó:
Práca
Kiadás éve:
1980
Kiadás helye:
Bratislava
Nyomda:
Polygrafické závody
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
168 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 23.50cm, Magasság: 28.00cm
Súly:
0.80kg
Kategória:
ELŐSZÓ /8
BEVEZETÉS A SZÁLSZÁMOLÁSOS HíMZÉSTECHNIRÁBA /8
A HÍMZÉS ALAPANYAGAI /9
HASZNOS TANÁCSOK /10 - -
HOL ALKALMAZZUK A HÍMZÉST /11
I ELŐÖLTÉS /12
2 SZARÖLTÉS /17
3 ZEGZUG ÖLTÉS /18
4 KERESZTÖLTÉS /20
5 NYOLCASÖLTÉS (BOSZORKÁNYÖLTÉS) /46 •
6 HUROKÖLTÉS /52
7 LAPOSHÍMZÉS /54
8 KIEGÉSZÍTŐ ÖLTÉSEK /104
9 FOGAZÁS (MESTERKE) /118
10 SZÁLKIHÚZÁSOS FOGAZÁS (AZSÚR) /134
11 KOROLSZEGÉS /156
12 KÖRÜLSZEGÉS KIROJTOZÁSNÁL /160
13 SZEGÉLY-ELDOLGOZÁSA AZSÚRRAL /164

kr"

Lichnerová, Alzbeta

Lichnerová, Alzbeta  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 000 Ft 1 600 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2020.10.14. 4:24

    A hímzés kézimunka. Valóban a kézé, de annak nem munkája, hanem művészete. Mert szépen hímezni igenis művészet. Hazánkban egyébként nagy hagyománya van a hímzésnek: van kalocsai, palóc, matyó és még sok más válfaja. És az egyes hímzők technikája is eltérő lehet(maradjunk most a hagyományos hímzésnél): van, aki keretek közé feszítve és van, aki szabadon hímez, ugyanazzal a csodás eredménnyel. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy gyakorolja, folytassa vagy kezdje el a hímzést: ehhez kiváló segítséget nyújt ez a varázslatos könyv. Mert a hímzés igazi kikapcsolódás, ami megfizethetetlen a mai világban.