Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A karthausi

A karthausi - Eötvös József - Régikönyvek
A karthausi - Régikönyvek A karthausi - Régikönyvek A karthausi - Régikönyvek A karthausi - Régikönyvek A karthausi - Régikönyvek A karthausi - Régikönyvek
(1 vélemény)

Eötvös József, B[áró]: A Karthausi. Irta:--. Egy kötetben. Ötödik javított kiadás. Pest, 1862. Heckenast Gusztáv. 1 hártyapapírral védett acélmetszetű díszcímlap (Carl Meyer munkája), 482 p. Dúsan aranyozott korabeli egészvászon díszkötésben, körül arany ­metszéssel. Eötvös ​József első nagy epikus munkája A karthauzi (1839-41). A regény fontos, sőt talán legjelentősebb állomása a magyar szentimentalizmus és romantika prózájának. A kor egyik legdivatosabb életérzését, a világfájdalmat ábrázolja benne Eötvös, de nem elégszik meg az aforizmákban megfogalmazódó szentimentális bölcselkedéssel, hanem ifjú hőse, Gusztáv sorsán keresztül a saját nemzedéke problémáiról vall. A napló- és levélformában írt regény az arisztokrata Gusztáv és a polgárlány Júlia szerelmét mutatja be a francia polgár-királyság erkölcsi tartás nélküli világában. A romantikusan végletes bonyodalmak csalódást és kiábrándulást okoznak Gusztávnak, aki a világtól és önmagától megundorodva a karthauzi szerzetesek örök némaságával bünteti önmagát.

Kiadás éve:
1862
Kiadás helye:
Pest
Kiadás:
Ötödik, javított kiadás
Nyomda:
Landerer és Heckenast
Kötés típusa:
egészvászon
Terjedelem:
482 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 18.00cm
Kategória:

Eötvös József

1813 - 1871
Vásárosnaményi báró Eötvös József (Buda, 1813. szeptember 3. – Pest, 1871. február 2.) magyar jogász, író, a Batthyány-kormány, majd az Andrássy-kormány vallás- és közoktatásügyi minisztere, a Magyar Tudományos Akadémia és a Kisfaludy Társaság elnöke, Eötvös Ignác politikus fia, Eötvös Loránd fizikus apja.

Eötvös József  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
3 000 Ft 1 800 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft 420 Ft
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
4 200 Ft 2 520 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1862Heckenast Gusztáv) 2019. 11. 21. 11:03

    Kiváló minőségű, és nem csak a korához képest.