Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A Kassai-dóm - közelítések Márai Sándorhoz - Közelítések Márai Sándorhoz

A Kassai-dóm - közelítések Márai Sándorhoz - Közelítések Márai Sándorhoz - Szávai János - Régikönyvek
(0 vélemény)

"A továbbiakban következők tehát - egyelőre - csak közelítések. Kísérletek néhány új szempont bevezetésére. Részletesebben foglalkozom néhány regénnyel, mint A zendülők, a Válás Budán, A gyertyák csonkig égnek, a Szabadulás, A Hang, a Jelvény és jelentés, mindegyiket, szándékom szerint, olyan kontextusba helyezve, mely új értelmezési lehetőségeket nyit meg. Az intertextuális megközelítés általában más perspektívába helyezi a regényszövegeket, pontosabban más összefüggések rendszerét villanthatja fel. Ezért próbálkoztam A zendülők értelmezésében a szegényproblematika bevezetésével, a Válás Budán esetében a Tolsztoj-párhuzam megjelölésével, A gyertyák csonkig égnek elemzésekor a sztoikus gondolkodással folytatott dialógus feltételezésével, a Szabadulásról szólva az első találkozás-toposz és az arc-fenomenológiafelidézésével, a Hitler-jelenséget vizsgáló két regény - A Hang és a Jelvény és jelentés - esetében pedig a logosz és a politikai diskurzus kérdéskörének az érvényesítésével." A szerző

Kiadó:
Kalligram Könyvkiadó
Kiadás éve:
2008
ISBN:
9788071499848
Terjedelem:
252 oldal

Szávai János

1940 -
Szávai János (Budapest, 1940. január 23.) magyar irodalomtörténész, kritikus, műfordító, egyetemi tanár. Az összehasonlító irodalomtudomány neves kutatója. Atyja Szávai Nándor.

Szávai János  további könyvei

Kassák - Szávai János - Régikönyvek
30%
Kiadás éve: 1990
1 440 Ft 1 008 Ft (30%)
Antikvár könyv
André Malraux - Szávai János - Régikönyvek
30%
Kiadás éve: 1985
600 Ft 420 Ft (30%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...