Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A kecske-, a juh- és a tehéntej feldolgozása

A kecske-, a juh- és a tehéntej feldolgozása - Terék István - Régikönyvek
A kecske-, a juh- és a tehéntej feldolgozása - Régikönyvek A kecske-, a juh- és a tehéntej feldolgozása - Régikönyvek
(0 vélemény)
Sorozatcím:
Hasznos Füzetek
Kiadó:
Gazda Kiadó
Kiadás éve:
1998
Nyomda:
Co-Print Kft.
ISBN:
9637445188
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
151 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
Vizsgálati eszközök és használatuk
Tartalomjegyzék A savfok vizsgálata

A savfok és a pH
A kecsketej savfoka
Kiskérődzők tartása és tejtermelése 9 Zsírvizsgálat

Kecsketartás és -fejés 9 A tejszín és savószín zsírtartalmának meghatározása
Kecsketartás a világban és hazánkban 9 A kultúrák (szintenyészetek) jelentősége
A kecsketejtermelés helyzete 10 A kultúrák rendszerezése
Milyen is a kecsketej? 10 Linens tenyészet (rúzskultúra)
A kecsketej, mint gyógyszer 12 Nemespenész kultúrák
A kecskék fejése 14 Hagyományos kultúrakészítés
Kézi fejés 14 Kultúra-koncentrátumok
Gépi fejés 15 Fagyasztott koncentrált kultúrák
A fejőgép működése 15 Fagyasztva szárított kultúra-koncentrátumok
A fejőgép tisztítása 17 Fagyasztva szárított kultúrák felhasználási lehetősége
Juhtartás és tejtermelés 18 A kultúra-koncentrátumok használata
Juhtartás a világban 18
Juhtartás és tejtermelés hazánkban 19 A tej előkészítése és a sajtgyártás
Milyen is a juhtej? 20
20 Az alvadóképesség javítása
A juhok kézifejése l'uffadásgátló anyagok
A juhok gépi fejése 21
22 A sajtfestékek adagolása
A tehéntej A sajttej érlelése
A tehéntej viz- és szárazanyag-tartalma 23
Tejzsír 23 A tej beoltása
24 Ar elősajtolás
Fehérjék Az utómelegítés
Savófehérjék 24
24 Az utósajtolás
Ásványi anyagok A próbapalack (Tödt-palack)

Tejfeldolgozás családi fogyasztásra 26 Az nlvadék mosása

A tej hűtése 26 I ormózás és préselés
Korszerű gépi hűtési módok 27 A snitok forgatása
Hűtés a családi gazdaságban 28 A napok jelölése
A tej hevítése, pasztőrözése 29 A snitok sózása

A tej kultúrázása és érlelése 30 Sófürdőben való sózás

Adalékanyagok keverése a tejhez 31 Szárazsózás
A tej beoltása 31 Az alvadék sózása
Elősajtolás 32 A napok érlelése
Sajthárfa készítése 33 A frnItok kezelése az érlelés alatt

Utómelegítés 35 Különböző sajtérlelési módok
Utósajtolás 35 A füstöltsajtok készítése

Sajtkészítés műszerek nélkül 36
Étkezési túró készítése teljes zsírtartalmú tejböl36 I ojtermékek kecske- és tehéntejből
Friss fogyasztású sajtok készítése 37
Romadour jellegű lágysajt (pálpusztai) 38 I ejlormókek gyártása nyerstejből

Lágyabb jellegű félkemény sajt 39 A túrófélék készítése
Óvári jellegű sajt 40 A savanyú étkezési túró
Hibalehetőségek 41 Az oltós étkezési túró készítése
Túrókészitmények
Tejfeldolgozás piaci értékesítésre 42 A túrókészítmények eltartása

Kisüzemi tejfeldolgozás 42 Az étkezési túró hibái
A szükséges berendezések 42 A gomolya készítése
Nyerstej feldolgozása 42 A sajtkészítés
A pasztőrözött tej feldolgozása 45 Friss sajtok készítése

A fölözőgép beállítása 47 Friss sajtok ízesítése
Hevítés és pasztőrözés 49

6

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...