Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A kék füzet

A kék füzet - Kazakevics, Emmanuil - Régikönyvek
(1 vélemény)

A korán elhunyt kitűnő szovjet író életműve voltaképpen két nagy témára épül. Elsődleges élményforrása a Nagy Honvédő Háború; ez ihlette nagy sikerű kisregényét, a Csillag-ot, csakúgy, mint az utána következő elbeszéléseit, amelyeknek fő erénye az elmélyült jellemábrázolás, a háború szülte emberi-erkölcsi problémák, a tettek és jelenségek összefüggéseinek művészileg hiteles feltárása. Ugyanez az elmélyültség, lényegre törő elemzőkészség – imponáló tárgyismerettel párosulva – árad kitűnő történelmi esszéjéből, A kék füzet-ből, amely emberi közelségbe képes hozni a cselekvő nagy forradalmárt, döntő elhatározások küszöbén, mindennapos gondjai-örömei között élő Lenint. Kötetünk A kék füzet-en kívül Kazakevics legjobb háborús írásait gyűjti egybe.

Sorozatcím:
Európa Zsebkönyvek
Fordítók:
Nikodémusz Elli
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1967
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
191 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.00cm, Magasság: 19.50cm
Súly:
0.15kg
Kategória:

Kazakevics, Emmanuil

Kazakevics, Emmanuil  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
3 000 Ft 2 100 Ft
akár 30%
Hűségpont:
 
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
6 400 Ft 3 200 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1963Szovjet Híradó főszerkesztője (fel. kiadó)) 2022. 03. 22. 10:03

    A KÉK FÜZET: LENINNEK,A FORRADALMÁRNAK ÁLLÍT MÉLTÓ EMLÉKET.A KÉT EMBER STYEPPEN :A HÁBORÚS TÖRTÉNELEM LEGJAVÁT ÖLELI FEL.AZ EMBERI-ERKÖLCSI PROBLÉMÁKAT,AZ EMBERI MÉLTÓSÁGOT EMELI KI A KÖNYV.A SZEREPLŐK ÉLETE CSUPA CSALÓDÁS,HIÁBA VALÓ KÜZDELEM,EZÉRT A KÖNYV AZ EMBEREKNEK ÁLLÍT MÉLTÓ MEGEMLÉKEZÉST!!JÓ OLVASÁST KÍVÁNOK A HÁBORÚS ÉLMÉNYEK KEDVELŐINEK!!!