Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A kereszténység krónikája

A kereszténység krónikája - Uwe Birnstein, Herbert Gutschera, Theo Körner - Régikönyvek
A kereszténység krónikája - Régikönyvek A kereszténység krónikája - Régikönyvek
(2 vélemény)

Mintegy ​kétezer évvel ezelőtt a Római Birodalom távoli tartományában a palesztinai zsidók egy kicsiny csoportja azt kezdte vallani és hirdetni, hogy a Jeruzsálem melletti Golgotán keresztre feszített Názáreti Jézus feltámadt, és ő az Isten Fia, a Messiás. „Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztus nevében a bűnök bocsánatára, és veszitek a Szentlélek ajándékát… és hozzájuk csatlakozott azon a napon háromezer lélek.” Ezzel elindult útjára a kereszténység, majd fokozatosan kiépült szervezete, intézményrendszere, a keresztény egyház is, amely a történelem során oly mélyen befolyásolta és meghatározta Európa és a világ jelentős részének életét. Közel 300, kronológiai rendbe szedett, legtöbbször kétoldalas tanulmányban A kereszténység krónikája gondos körültekintéssel, eleven stílusban rajzolja meg ennek a két évezrednek a történetét a Jézus születése körüli időktől egészen napjainkig. Foglalkozik a katolikus, az ortodox és a protestáns egyházakkal csakúgy, mint a keresztény vallás viszonyával más világvallásokhoz. A könyv szerzői rávilágítanak arra a szerves kapcsolatra, amely – kiváltképp a középkorban – a keresztényi lét és a mindennapok viszonyát jellemzik, és nem kerülik el figyelmüket az építészet, a festészet és a zene történetének kiemelkedő alkotásai sem, amelyek gyakran a kereszténység jegyében jutottak el virágzásuk csúcsára. Ezt a fejlődést plasztikusan érzékelteti a könyvet illusztráló csaknem 1000 színes kép, térkép és grafika. Szinte valamennyi téma mélyebb feltárásában további dokumentumok vagy háttér-magyarázatok, életrajzok és fogalommagyarázatok sietnek az olvasó segítségére, aki ennek folytán nem csupán egy világvallás átfogó krónikáját tartja a kezében, hanem megtalálhatja benne egyszersmind a kereszténység gondolkodóinak arcképcsarnokát is. Külön értéke a könyvnek, hogy szerkesztőségünk a hazai nyelvi változatot magyar egyház-történettel is kiegészítette. A gazdagon illusztrált összefoglalás színes képet ad a magyar vallási élet kialakulásáról, fejlődéséről, legszebb tárgyi emlékeiről Szent Istvántól napjainkig.

Fordítók:
Rónaszegi Éva, Majtényi Zoltán, Csokonai Attila, Balla Katalin, Balázs István, Nagy Zsuzsa, Bilik István, Jeney Margit, Stark Ferennc, Körös László
Kiadó:
Magyar Könyvklub
Kiadás éve:
1998
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Germany Mohndruck GmbH.
ISBN:
9635488173
Kötés típusa:
fűzött kemény papír kiadói borítóban
Terjedelem:
480 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 24.00cm, Magasság: 30.00cm
Súly:
2.50kg
Kategória:
A kereszténység
Ókeresztény egyházak 499-ig / Ladányi Sándor
8
Megszületik a keresztény Európa
Korai középkor, 500-999 / Ralph Ludwig
(Uwe Birnstein közreműködésével)
74
Megőrizni és megújítani a hitet
A virágzó és a késő középkor, 1000-1499 / Joachim Maier
128
A vallásháborúk kora
Reformáció és ellenreformáció, 1500-1599 / Herbert Gutschera és jörg Thierfelder
214
A fundamentális hittől az észokokra alapozott istenhitig
Abszolutizmus és felvilágosodás, 1600-1799 / Heinrich Richard Schmidt
272
Az önállósághoz vezető nehéz út
19. század, 1800-1899 / Ralph Ludwig
322
A kereszténység útkeresése a modern világban
20. század, 1900-tól / Theo Körner és Ulrich Ruh
378
A vallási élet emlékei Magyarországon
A 10. századtól a 20. századig / Karádi Ilona
450

Magyar szentek és boldogok
465
A pápák jegyzéke
466
Mutatók
467
Szerzők
479
Források
480

Az Ön véleménye

Vélemények a könyvről

  • 2019.06.06. 14:04

    Nagyon színvonalas könyv, remek fotók, jól szerkesztett szöveg. A könyv külalakja kiváló.Ismeret terjesztésre nagyon alkalmas.

  • 2019.04.08. 19:16

    Kiváloan szerkesztet, jól meg írt könyv , a fotok is nagyon jók.