Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A kereszttyén vallás rendszere I-II. kötet

A kereszttyén vallás rendszere I-II. kötet - Kálvin János - Régikönyvek
A kereszttyén vallás rendszere I-II. kötet - Régikönyvek A kereszttyén vallás rendszere I-II. kötet - Régikönyvek A kereszttyén vallás rendszere I-II. kötet - Régikönyvek A kereszttyén vallás rendszere I-II. kötet - Régikönyvek
(0 vélemény)
Sorozatcím:
Református egyházi könyvtár V-VI. kötet
Fordítók:
Ceglédi Sándor, Rábold Gusztáv
Kiadó:
Magyar Református Egyház
Kiadás éve:
1910
Kiadás helye:
Pápa
Nyomda:
Ref. főiskolai könyvnyomda
Kötés típusa:
fűzött egészvászon
Terjedelem:
696 oldal + 948 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 24.00cm
Súly:
2.90kg
Kategória:

Kálvin János

1509 - 1564
Kálvin János (franciául: Jean Calvin [korabeli helyesírással: Caulvin/Cauvin]; latinul Johannes Calvinus; Noyon, 1509. július 10. – Genf, 1564. május 27.), francia származású svájci reformátor, keresztény tudós, a kálvinizmus névadója, Bamber Gascoigne szerint „a legnagyobb elme és a legjobb szervező” a reformáció vezéralakjai között, aki megteremtette Genfben az „istenfélő város tökéletesen működő prototípusát”. Elsősorban teológiai és egyházszervezői munkássága miatt nevezetes, de fontos szerepet játszott a francia irodalmi nyelv kialakulásában is. Huszonhat éves korában írt fő műve, amelyet aztán egész életében bővített és átdolgozott, az Institutio Christianae religionis („A keresztény vallás rendszere”), illetve az általa felállított genfi egyházszervezet Európa-szerte mintaként szolgált a református egyházak megalakulásához. A vallástörténeti szemponton túlmenően Kálvin azzal is hatott a nyugati kultúrára, hogy megváltoztatta a munkaszemléletet, ideológiai alapot biztosítva a kapitalizmus fejlődéséhez.

Kálvin János  további könyvei

akár 40%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
800 Ft 640 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...