Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A két Kip testvér

A két Kip testvér - Verne Gyula - Régikönyvek
A két Kip testvér - Régikönyvek A két Kip testvér - Régikönyvek A két Kip testvér - Régikönyvek
(0 vélemény)

Vernének ​ez a kései műve kaland regénybe oltott krimi, s persze múltszázadian és vernegyulásan tanulságos történet is: a testvéri szeretet és az igazság diadalának dicsérete. A távoli, egzotikus helyszíneken pergő cselekmény rémdrámára emlékeztető eseménysora egy új-zélandi kikötői kocsmában indul, ahol Flig Balt fedélzetmester és Vin Mod kormányos sűrű poháremelgetések között aljas tervet főznek ki a James Cook nevű vitorlás megszerzésére, melynek első lépéseként a derék Gibson kapitányt kéne eltenni láb alól. A lebujban mulatozó söpredék között nem soká kell keresgélniük vállalkozó szellemű és kalózkodásra hajló társak után, s már csak az alkalmat lesik az újdonsült cimborák a zendülés kitöréséhez. Az alkalmat azonban késlelteti egy hajótörés két életben maradobtjának – a címszereplőknek – a megmentése a talpig becsületes holland testvérpár jelenléte ugyanis rontja az összeesküvés esélyeit a Csendes-óceánon hajózó James Cookon. Az idegfeszítő várakozás után a tasmániai Port-Praslinban mégis végrehajtják gaztettüket az összeesküvés vezetői: a két testvér elveszettnek hitt tőrével meggyilkolják a kapitányt, majd a fegyvert Kip Károly és Péter poggyászába csempészik, ahol a nyomozó hatóság rá is bukkan, s mint cáfolhatatlan bűnjelet használja föl a tárgyaláson, ahol a testvéreket életfogytig tartó kényszermunkára ítélik. Innét kezdődik a történetben a testvéri összetartozás és az igazság mindenkori fényre kerülésének apoteózisa. A rettenetes körülmények és a nem kevésbé elrettentő rabtársak között híven őrzik a hollandok egymás hitét és becsületét, s a megpróbáltatások ellenére sem adják föl a reményt, hogy kiderül az ártatlanságuk. Verne egy, a korban divatozó természettudományi tévhittel oldja meg a csaknem rosszul végződő történet tragikumát. A századvégen Amerikában elterjedt hiedelem szerint a halott szemének recehártyája fényképezőgépként őrzi az élet utolsó pillanatában látott képet. Amikor a kapitányról készült utolsó fényképet barátja és üzlettársa, Hawkis úr kinagyítja, döbbenten fedezi fel a halott nyitott szemében a valódi gyilkosok képmását. Az izgalmakban bővelkedő történet természetesen kitűnő alkalom az író számára, hogy számos tudnivalót közöljön Ausztrália és Óceánia természetrajzáról, népeiről, kereskedelmi életéről, a gyarmatosítás históriájáról, miközben szörnyű viharok tombolnak, emberevő pápuák támadnak a hajósokra, sőt a regény szálai elágaznak egészen az íreknek az angolokkal szemben folytatott fölszabadító küzdelméig.

Sorozatcím:
Verne Gyula összes munkái
Fordítók:
Zigány Árpád
Kiadó:
Média Kiadó
Kiadás éve:
1989
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Sylvester János Kiadó és Nyomda Kft.
ISBN:
9630269104
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
196 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
Első rész

L FEJEZET
A «három szarkához» címzett csapszék 6
II. FEJEZET
A James Cook brigg 15
III. FEJEZET
Vin Mod munkához lát 19
IV. FEJEZET
Wellington 31
V. FEJEZET
Pár nap a tengeren 38
VI. FEJEZET
A Norfolk-sziget 45
VII. FEJEZET
A két testvér 52
VIII. FEJEZET
A Korall-tenger 59
IX. FEJEZET
Kaland a pápuákkal 64
X. FEJEZET
Tovább észak felé 74
XI. FEJEZET
Port-Praslin 81
XII. FEJEZET
Három hét a szigettengeren 86
XIII. FEJEZET
A gyilkosság 93
XIV. FEJEZET
Egy kis katasztrófa 98


Második rész

I. FEJEZET
Hobarttown 108
II. FEJEZET
Tervek a jövőre 113
III. FEJEZET
A döntő gaztett 117
IV. FEJEZET
A tárgyalás 122
V. FEJEZET
A gyilkosság vádja 128
VI. FEJEZET
Az ítélet 135
VII. FEJEZET
A siralomházban 139
VIII. FEJEZET
Port Arthur 144
IX. FEJEZET
Ismét együtt 150
X. FEJEZET
A féniek 157
XI. FEJEZET
Az üzenet 163
XII. FEJEZET
A Saint James-fok 168
XIII. FEJEZET
A menekülés 175
XIV. FEJEZET
További események 182
XV. FEJEZET
Az ártatlanság kiderül 186

Verne Gyula

1828 - 1905
Jules Gabriel Verne (ejtsd: zsül gabriel vern), (magyarosan: Verne Gyula) (Nantes, 1828. február 8. – Amiens, 1905. március 24.) francia író, egyben a tudományos-fantasztikus irodalom korszakalkotó alakja. A könyveiben említett száznyolc terv és találmány döntő többségét mára már megvalósították. Kiemelkedő művei között szerepel a Nyolcvan nap alatt a Föld körül, a Nemo kapitány, a Sándor Mátyás, a Sztrogof Mihály, az Utazás a Föld középpontja felé, A rejtelmes sziget, a Grant kapitány gyermekei, az Utazás a Holdba, a Hódító Robur, A tizenöt éves kapitány és a Kétévi vakáció.

Verne Gyula  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
8 000 Ft 5 600 Ft
20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1918
Antikvár könyv
8 000 Ft 6 400 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...