Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A kiközösítő (Ungvári Tamásnak dedikált)

A kiközösítő (Ungvári Tamásnak dedikált) - Déry Tibor - Régikönyvek
A kiközösítő (Ungvári Tamásnak dedikált) - Régikönyvek A kiközösítő (Ungvári Tamásnak dedikált) - Régikönyvek A kiközösítő (Ungvári Tamásnak dedikált) - Régikönyvek A kiközösítő (Ungvári Tamásnak dedikált) - Régikönyvek
(0 vélemény)

Déry Tibor. A kiközösítő. Regény. Budapest, 1966. Szépirodalmi Könyvkiadó (Pécsi Szikra Nyomda). 379 + [3] p. Ungvári Tamásnak dedikált példány. "Ambrus, ​Milánó szent életű püspöke a főhőse Déry Tibor nagy sikerű regényének: a híres egyházi szónok és kitűnő költő Szent Ambrus. 370 körül Valentinianus római császár nevezte ki a milánói tartomány helytartójává, majd a monda szerint egy gyerek felkiáltására – Ambrus legyen a püspök! – akarata ellenére választották meg püspöknek, hiszen még meg sem volt keresztelve. A kiközösítő, mely egyszerre történelmi regény és ironikus példázat, vagy más szóval áltörténelmi filozófiai regény, a mondai és történeti tényekből indul ki ugyan, de az események ábrázolásában és kiváltképp értelmezésében merészen elrugaszkodik tőlük, hogy a szent püspök példájában nagyszerű lehetőséget találjon egy különös emberi magatartás rajzára, egyén és közösség, tömeg és hatalom, hit és kétely örök problémájának megfogalmazására. A regény, Déry Tibor egyik legkitűnőbb, legszellemesebb és egyszersmind legmélyebb munkája, nemcsak nálunk, hanem világszerte is nagy sikert aratott: németül, franciául, angolul, szlovákul is megjelent." Egészvászon illusztrált kiadói védőborítóban.

Kiadó:
Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás éve:
1966
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Pécsi Szikra Nyomda
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
379
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.50cm, Magasság: 18.50cm
Kategória:

Déry Tibor

1894 - 1977
Déry Tibor (Budapest, 1894. október 18. – Budapest, 1977. augusztus 18.) Kossuth- és Baumgarten-díjas magyar író. Több külföldi akadémia dísztagja (Berlin, Hamburg, Mainz stb.).

Déry Tibor  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 800 Ft
30%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1968
Antikvár könyv
600 Ft 420 Ft
10%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1956
Antikvár könyv
1 300 Ft 1 170 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...