Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!
Ingyenes átvétel országosan

A korszerű és egészséges táplálkozás

A korszerű és egészséges táplálkozás - Régikönyvek
A korszerű és egészséges táplálkozás - Régikönyvek A korszerű és egészséges táplálkozás - Régikönyvek A korszerű és egészséges táplálkozás - Régikönyvek
(0 vélemény)
Sorozatcím:
Az egészségnevelés szakkönyvtára
Kiadó:
Medicina
Kiadás éve:
1978
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Egyetemi Nyomda
ISBN:
9632407903
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
240 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 18.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
Előszó (Dr. Marton Tibor) 5
A helyes táplálkozás élettani alapjai (Dr. Zsinka Ágnes) 9
Táplálkozás, táplálékfelvétel; tápanyagok és jelentősé-
gük
Zsírok 13
Szénhidrátok 15
Ásványi anyagok 16
Makroelemek 16
Mikroelemek (nyomelemek) 17
Vitaminok 18
Zsírban oldódó vitaminok 19
Vízben oldódó vitaminok 20
A tápanyagok emésztése és felszívódása 21
A tápanyagszükségletet befolyásoló tényezők (Dr. Dworschák
Ernő) 25
Tápanyagszükségleti javaslatok (Dr. Bouquet Dezső) 28
A táplálkozási ritmus (Dr. Bouquet Dezső) 33
A legfontosabb élelmiszereink összetételének jellemzése táp-
arvyagsiírűségük segítségével (Dr. Divorschák Ernő) 36
Az étrend-összeállítás módja és főbb szempontjai (Dr. Bouquet
Dezső) 64
Tárolás és konyhatechnológiai feldolgozás közben kelet-
kező veszteségek 74
Étrendminta bemutatása 75
Az étrend kalória- és tápanyagtartalmának ellenőrzése
a felhasznált élelmiszerek alapján való számítással 77
A különböző életkorúak táplálkozása (Dr. Zsinka Ágnes) 83
A csecsemő táplálása 83
Az óvodások táplálása 86
A kisiskolások táplálása 88


A serdülőkorúak táplálása
89
Az időskorúak táplálkozása (Dr. Zajkás Gábor)
92
A fizikai igénybevétel és a táplálkozás (Dr. Zsinka Ágnes) 95
A szabad idő és a táplálkozás (Dr. Bouquet Dezső)
97
Táplálkozás különböző fiziológiás állapotokban (Dr. Zsinka
Ágnes)
101
Terhesség és szoptatás
101
Táplálkozási tanácsok enyhe, múló betegségek esetében
(Dr. Zajkás Gábor)
106
A gyomor — bélhurutok
106
A lázas állapot diétája
112
A táplálkozás és a tápláltsági állapot összefüggése (Dr. Zajkás
Gábor)
115
A tápláltsági állapot megítélése és mérése
116
. Az ideális testsúly, kövérség, soványság és ezek befolyá-

solása táplálkozással
126
A szakszerűtlen „diéták" (Dr. Zajkás Gábor)
136
Az alapvető élelmiszerekkel kapcsolatos higiénés tudnivalók
(Dr. Marton Tibor)
140
A hús higiénés tudnivalói
142
A tej higiénéje
144
A kenyér higiénés kezelése
146
A tojás higiénéje
149
Élelmiszer-vásárlás piacon, üzletben (Dr. Marton Tibor)
151
Az élelmiszerek tárolása (Dr. Marton Tibor)
154
Tárolás hűtőszekrényben
154
Hűtőszekrényen kívüli tárolás
158
Az élelmiszerek rovar és rágcsáló elleni védelme
159
A vegyszerek tárolása az éléskamrában
160
Általános háztartási higiénés tanácsok (Dr. Novotny Tibor) 161
Edények, eszközök
161
A nyersanyagok előkészítése és az ételkészítés
163
Az étkezés körülményei
167
Mosogatás
169
A mérgező élelmianyagok
171
Ételmérgezések, ételfertőzések
172
A családi rendezvények
175
Az élelmiszerek házi tartósítása
176
A disznóölés
178
Kirándulás, turistaút
179
Mellékletek
183

Márton Tibor

Márton Tibor  további könyvei

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...